Monika Leová předvede svůj um v kulinářské soutěži. Promluvila o natáčení a řekla, co by za žádných okolností nesnědla

Monika Leová v pořadu Prostřeno
Monika Leová v pořadu Prostřeno
Foto: Se svolením Moniky Leové
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 9. 1. 2022

Kulinářská soutěž, v níž pět soutěžících za pomoci svých kuchařských schopností bojuje o výhru ve výši až 70 tisíc korun. V příštím týdnu ji ozvláštní slavné krásky a mezi nimi i modelka a moderátorka Monika Leová (30), která si z týdne s ženami, které považuje za kamarádky, užila skvělé dny při výborných večeřích. Sama sebe a svůj výkon by dokonce ohodnotila velmi dobře. "Udělila bych si asi osmičku," řekla Monika Leová pro ŽivotvČesku.cz a promluvila o natáčení a svých chutích.

Modelka a moderátorka Monika Leová se v poslední době práci příliš nevěnuje. Čas totiž tráví péčí o svou dcerku Miu, která v dubnu letošního roku oslaví první narozeniny. O to víc si užila natáčení pořadu Prostřeno, v němž spolu se zpěvačkou Debbi (28), moderátorkou Andreou Antony (32) a modelkami Andreou Bezděkovou (27) a Andreou Kalousovou (25) soutěžila o nejlepší kuchařský výkon. Pro ŽivotvČesku.cz se rozpovídala o tom, jaké bylo natáčení, jak se na něj připravovala a jaká jídla by rozhodně nepozřela.

Obecně se ví, že čistě ženské kolektivy bývají občas hašteřivé. Jak jste pět večerů se slavnými kolegyněmi prožila, došlo i na hádky a intriky?

Jelikož jsme se s holkami znaly, jen s Debbi jsme se do té doby zdravily, tak každý večer byl jako holčičí dýchánek. Byla to skvělá parta a s holkami jsme prohloubily vztahy, které jsme dosud měly. Vůbec žádné problémy nevznikly a doufám, že pak na obrazovkách ta naše legrace vyzní tak, jaká byla při večeřích, protože si nejsem jistá, jestli všichni pochopí naše vtípky. Trochu se obáváme, co z toho vyleze, protože jsme se náramně bavily a musíme počkat, jak to vyzní (směje se). My jsme pak i zapomněly, že tam vůbec jsou kamery.

Kdo vás sleduje na Instagramu, tak ví, že váš tatínek se umí v kuchyni otáčet a skvěle vaří. Použila jste v soutěži nějaké jeho recepty?

Jeden a půl receptu jsem dělala od tatínka. Menu jsem sestavovala tak, abych ho stihla uvařit, protože jsem do toho ještě plně kojila a nechtěla jsem být v časovém presu. Ostatní recepty, co mi tatínek poradil, abych dělala, tak trvaly moc dlouho. Nakonec jsem zvolila asijskou kuchyni. Spíš mě učil krájet, aby to měla tip ťop, abych byla rychlá a stíhala. Na vietnamskou polévku jsem si netroufla, to se musí vařit dlouho a říkala jsem si, že bych pak mohla mít problémy s časem.

Říkáte, že tatínek vás učil krájet. Takže jste si před natáčením dala menší trénink?

Musela jsem všechno vychytat, abych se pak nezdržovala. Všechno jídlo muselo projít hlavně přes mého tatínka, abych mu neudělala ostudu a aby to hostům chutnalo. Jeden den přijel, ochutnával, radil, co jak mám dělat a chutnalo mu. Sice ne všechno, ale byl spokojený a říkal, že se za to nemusím stydět.

Při počtu pěti soutěžících s různými chutěmi zřejmě nejde vyhovět v kulinářské soutěži každému. Je něco, co byste rozhodně nesnědla?

Obecně nemám ráda houby, nevyhledávám je. Mám ráda jídla z hub, ale přímo z nich si vybírám, odjakživa nemám ráda, jak vypadají. Já většinou nedám do pusy to, co se mi nelíbí na oko, pak mi nedělá ani radost to jíst. Kdyby mi někdo podal červy nebo jiné experimentální věci, tak to bych v životě nesnědla, protože se mi to nelíbí už od pohledu a kroutila by se mi pusa. Něco takového bych určitě odmítla.

Rozumím, červy by si asi daly jen otrlejší povahy. Co byste naopak na stole ocenila při soutěžní večeři nejvíc?

Já mám ráda víceméně hodně věcí a mám je tak na stejné úrovni. Obecně mám ale moc ráda italskou a vietnamskou kuchyni, takže kdyby mi někdo naservíroval dobře udělané Bún bò Nam Bộ (nudle s hovězím masem, zeleninou, bylinkami a omáčkou, pozn. red.), polévku Pho (základ jsou nudle, maso, vývar a bylinky, pozn. red.) nebo nějaké italské těstoviny, tak určitě nepohrdnu.

Natáčení už máte za sebou a víte, jak kdo bodoval vás a jak jste body rozdělila vy. Jak byste ale zpětně hodnotila sama sebe způsobem, jakým se hodnotí v soutěži, tedy od jedničky do desítky?

Udělila bych si asi osmičku. Musím se pochválit, že jsem to stihla, protože jsem stíhala jako jediná, a to jsem do toho ještě třikrát kojila a starala se o malou. To jídlo holkám chutnalo, pokud mi teda nekecaly, takže jsem byla spokojená. Samozřejmě to mohlo být lepší. Vždy, když vařím pro ostatní, tak se mi to nepovede tak, jako jen pro nás. Vždy to může být lepší, ale myslím si, že tím, že nás sledovaly kamery a dělaly jsme do toho další věci, se můžu pochválit, že tady nic neshořelo. Nic jsem nepřipálila a vše dopadlo dobře.

Historie soutěže Prostřeno:

  • První díly soutěže Prostřeno byly v Česku vysílány v březnu roku 2010.
  • Už od počátku soutěže mluveným slovem provází herci Jana Boušková (67) a Václav Vydra (66).
  • Během první řady soutěže výhra činila 25 tisíc korun, o rok později už 40 tisíc korun, dnes činí 60 tisíc korun.
  • Pořad se vysílá po celém světě pod různými názvy a setkává se s diváckým úspěchem.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.