Monika Binias odhalila recept na šťastné manželství s pohledným mužem. Chce to vanu, víno a bude to romanticky jiskřit

Monika Binias s manželem Petrem
Monika Binias s manželem Petrem
Foto: Se svolením Moniky Binias
Alžběta Staňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 15. 2. 2022

Influencerka a nově také vztahová koučka Monika Binias (49) se podělila o své tipy, jak vykouzlit opravdu spokojené manželské soužití. "Univerzální recept samozřejmě není, něco se ale udělat dá," prozradila pro ŽivotvČesku.cz.

Matka Ornelly Koktové (28) a Charlotte Štikové (25) a hvězda reality show »Štiky« je provdaná za mladého hokejistu Petra Biniase (25). Přirozeně se tak nabízí otázka, jakou tajuplnou vztahovou alchymii má novopečená koučka pro hubnutí a partnerské vztahy v rukávu, že dokáže oslnit i muže o generaci mladšího. S redakcí ŽivotvČesku.cz se proto Monika Binias podělila o své vědomosti.

"Moje babička říkala, že muž se musí opravdu dobře najíst. Dneska ženy často nechtějí vařit, že je jiná doba, a tak dále, ale dědeček říkal, že ta večeře je to, na co se chlap těší domů. Myslel tím nejen jídlo, ale také teplo domova, vůni, to, že si u jídla popovídá s manželkou," popsala pro ŽivotvČesku.cz Monika Binias svůj první tip, jak si udržet muže.

Kromě toho, že dobře najedený manžel je šťastný manžel, poukázala Monika Binias také na to, že vařit doma je nejen levnější, ale také zdravější, protože člověk má přehled o tom, co jeho jídlo přesně obsahuje, a může tak svou životosprávu mít snáze pod kontrolou.

Další rada Moniky Binias se týká domácích prací. "Oni chlapi často říkají, že ani nepoznají, jestli je doma pořádek, ale můj tatínek i muž říkají, že když je uklizeno, vidět to rozhodně je," prozradila pro ŽivotvČesku.cz s tím, že je pochopitelně také potřeba, aby manžel uměl ženu za péči o domov jednak ocenit a jednak přiložil ruku k dílu.

"Potom je také důležité vypadat dobře. A to platí oboustranně. Zkrátka neignorovat to, nechodit doma v »teplákovce« s vytahaným zadkem a mastnými vlasy. Do práce se člověk upraví, ale doma pro své nejbližší kolikrát ne, což je velká chyba," myslí si Monika Binias. Sama doma nosí hezké oblečení a totéž prý očekává i od svého manžela.

Poslední doporučení se týká intimity. "Kořením vztahu je sex. Na začátku to ve vztahu zurčí a jde to samo, ale potom lidé poleví. Je proto důležité si na sebe opravdu alespoň někdy udělat čas a dopřát si romantický večer, třeba s vanou, vínem a podobně," popsala pro ŽivotvČesku.cz Monika Binias s tím, že obzvlášť náročné je splnění tohoto úkolu pro rodiče malých dětí.

"Tím, že máme děti, manželství nekončí. Je dobré děti naučit, že přes den se věnujeme jim a večer je čas pro rodiče," řekla vztahová koučka a dodala, že užitečné je zejména důsledně dodržovat pravidelnou večerku svých ratolestí.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.