Reklama:

Konzultantka počasí Dagmar Honsová popsala, jaký bude začátek března. Teploty mnohé nepotěší

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 25. 2. 2022

Počasí jako na houpačce. Do Česka se po větrném počasí v posledním týdnu vrátí klasická zima. Teploty klesnou pod bod mrazu, ve vyšších polohách bude sněžit. Takový charakter budou mít zbylé únorové dny. Pro ŽivotvČesku.cz konzultantka počasí Dagmar Honsová upřesnila, co Česko čeká s příchodem března.

Reklama:

"Přelom února a března bude sice slunečný, ale kvůli studenému severnímu až severovýchodnímu proudění v kombinaci s malou oblačností budou nejnižší ranní teploty klesat hluboko pod bod mrazu," upřesnila Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

Vítr v současnosti může v nárazech dosáhnout rychlosti až 90 kilometrů za hodinu, o víkendu se uklidní. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Po víkendu se o slovo přihlásí březen, jehož úvod ale ještě nebude - lidově řečeno - zalitý sluncem.

Reklama:

"První meteorologický jarní den, tj. 1. březen, přinese v ranních minimech teploty jen mezi -4 až -8 °C. Tak studené ráno bylo v Česku naposledy 21. ledna. Od středy půjdou nejnižší noční teploty pozvolna nahoru, a to díky přibývání oblačnosti. V odpoledních maximech to budou teploty nejčastěji do 8 °C," dodala k předpovědi Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: