Předpověď na celý týden. V noci mrzlo, slunce bude svítit 14 hodin a o víkendu teploměr ukáže až 33 °C, tedy nejvíc z celého června

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Michal Brož | Hlavní editor
[email protected]
Publikováno: 14. 6. 2022

Noc na úterý přinesla ochlazení a den začal relativně nízkými teplotami. V šest hodin hlásily Karlovy Vary 4,9 °C, Liberec 7 °C, na Šumavě na Rokytské slati a Horské Kvildě dokonce teplota klesala pod bod mrazu. "Jinak máme před sebou převážně slunečný úterní den a můžeme se těšit až na 14 hodin slunečního svitu," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová a přidala výhled na celý týden.

Stejně jako v úterý, tak i noc na středu přinese na většině území teploty pod 10 °C - ranní teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 °C. Přes den bude jasno až polojasno, místy se ale může tvořit kupovitá oblačnost. "Odpolední pocitové teploty se budou pohybovat mezi 20 až 24 °C, tedy ještě pod letní hranicí," uvedla pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

Středeční počasí už bude letní. Díky oblasti vysokého tlaku vzduchu bude jasno nebo skoro jasno. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 25 až 28 °C.

Ve čtvrtek přes Česko přejde studená fronta, bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky a bouřky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 25 až 29 °C.

V pátek bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky a bouřky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 23 až 27 °C.

Víkend přinese nejvyšší teploty z celého června. V sobotu bude jasno až polojasno. Ranní teploty 18 až 14 °C. Denní teploty 28 až 32 °C.

V neděli bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky a bouřky. Ranní teploty 19 až 15 °C. Denní teploty 29 až 33 °C.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.