Reklama:

Předpověď počasí na celý týden: ČR zasáhne další vlnící se studená fronta, přinese vydatné srážky. Rtuť teploměru k tomu bude atakovat 33 °C

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 25. 6. 2022

Velmi silné bouřky, přívalové a vydatné srážky – takové počasí přinesla noc na sobotu. Při nočních bouřkách pršelo nejvíce v Praze, jižních a středních Čechách. V Komořanech spadlo za uplynulých 24 hodin více než 110 milimetrů vody. "Nejvyšší srážkové úhrny hlásí Praha-Komořany 110 mm, Praha-Modřany 88 mm, Sedlice 84 mm, Strakonice 81 mm, Praha-Libuš 80 mm a Vráž 77 mm. Déšť bude během dnešního odpoledne na většině území ustávat a už v neděli očekáváme jasno a tropické teploty, které se budou zastavovat mezi 28 až 32 °C," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že další vydatné srážky a silné bouřky se dají očekávat na západě území už během noci na úterý a v úterý.

Reklama:

V neděli do ČR bude od jihu proudit teplý vzduch. "Odpolední teploty se zastaví až na 32 °C. Po ránu pozor na ojedinělé mlhy, jinak bude ráno a dopoledne jasno až polojasno, během odpoledne se mohou při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle tvořit přeháňky nebo bouřky," upřesnila předpověď pro ŽivotvČesku.cz konzultantka Dagmar Honsová s tím, že v noci na úterý v ČR počasí ovlivní další vlnící se studená fronta.

V pondělí bude jasno až polojasno, během večera na západě přibývání oblačnosti a místy déšť nebo bouřky. Ranní teploty 18 až 14 °C. Denní teploty 29 až 33 °C.

Reklama:

V úterý bude oblačno až zataženo, místy déšť, přeháňky a bouřky. Ojediněle i silné. Ranní teploty 19 až 15 °C. Denní teploty 25 až 30 °C, na jihovýchodě až 32 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, zpočátku dne na většině území déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Postupně od západu ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Ranní teploty 19 až 15 °C. Denní teploty 24 až 28 °C.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 18 až 14 °C. Denní teploty 27 až 31 °C.

V pátek bude jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 18 až 14 °C. Denní teploty 28 až 32 °C.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: