Srpen znamená nekonečno v mnoha ohledech. Osmý měsíc roku přinese příležitosti, o slovo se ale přihlásí i agrese. Numeroložka poradila, co dělat

Astro - Ilustrační snímek
Astro – Ilustrační snímek
Foto: Pixabay
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 1. 8. 2022

V pondělí začíná srpen, tedy osmý měsíc v roce. Ten představuje v numerologii nekonečno – nekonečnou životní sílu, nekonečně svobodnou duši, nekonečno možností a cest, nekonečnou hojnost, lásku, rozum, cit a předvídavost. "Mnoho znamení vám bude našeptávat a navigovat vás směrem, kterým byste se měli vydat," říká o srpnu numeroložka Lenka Suchardová, která pro ŽivotvČesku.cz popsala, co druhá polovina prázdnin z hlediska čísel přinese.

Lidé od nepaměti věří, že vliv na jejich životy mají čísla a jejich různé kombinace. Na principu, že čísla mají vliv na lidské konání, je založena numerologie, která v současné době zažívá svou renesanci. Především však proto, že slova numeroložek se často naplní, a proto lidé věří, že jejich radám je dobré naslouchat. To se týká nejen konkrétních dat, ale také celých měsíců či let. Numeroložka Lenka Suchardová proto odtajnila, co přinese měsíc srpen.

"Objeví se překážky, které prověří vaši odvahu, sebevědomí a moudrost. Neberte nic jako samozřejmost. To, co se děje, neignorujte. Není to náhoda a mnoho znamení vám bude našeptávat, o co se může váš každodenní život obohatit, a navigovat vás směrem, kterým byste se měli vydat. Prozkoumejte nové dovednosti, které vám pomohou v kariéře a lepším finančním zajištění. Nestýkejte se s lidmi, kteří se v okamžiku, kdy jde do tuhého, vzdávají. Vždy zůstaňte pozitivní, i když ze všech stran čelíte negativitě, a inspirujte ostatní, aby dělali to samé. Pamatujte si, že se nestane nic, co byste nezvládli," uvedla numeroložka Lenka Suchardová pro ŽivotvČesku.cz.

Srpen je podle gregoriánského kalendáře osmý měsíc v roce. Český název pochází pravděpodobně od zemědělského nástroje srpu, užívaného při sklizni obilí. V přestupných letech začíná srpen stejným dnem v týdnu jako únor. V běžných letech však žádný jiný měsíc nezačíná stejným dnem v týdnu. Astrologicky je Slunce asi první dvě třetiny srpna ve znamení Lva a zbytek měsíce ve znamení Panny. Odbornice na význam čísel promluvila i o tom, co přinese úplněk ve Lvu.

"Připravte se na rušnou dobu, protože se bude vše měnit, chovat jinak a více střetávat. I když bude něco vzhůru nohama či nesmyslné, je to vaše příležitost k transformaci a seberealizaci. Budete-li se stále držet minulosti, pak se nehnete z místa. Je třeba něco pochopit a uzavřít, s novou situací se srovnat a změnu přijmout. Pondělí 8. srpna vás každá situace přiměje k zastavení se, uklidnění a koncentraci energie. Máte možnost nabrat zpět svou ztracenou sílu, sebehodnotu či nevalné zdraví. Úplněk 12. srpna ve 3:35 hodin vám přináší příležitost přerušit pouta s minulostí," prozradila pro ŽivotvČesku.cz Lenka Suchardová.

Srpen vždy býval obdobím sklizní. Ještě před příchodem moderní technologie se jednalo o velmi složité období, kdy se stmelovaly nejen rodiny, ale i širší okolí, lidé si navzájem pomáhali. Numerologie v tuto chvíli však varuje před tím, že ve druhé polovině měsíce mohou přijít velmi nečekané události, některé až šokující, a tak bude potřeba dbát na to, aby mezilidská komunikace probíhala s rozmyslem a chladnou hlavou. Pozor bude třeba si dávat právě i na moderní technologie, na které byste se neměli příliš spoléhat.

"Mezi 15. až 20. srpnem vzrůstá impulzivita, ctižádost, agrese a pudové instinkty. Proto buďte opatrní na to, jak se kde a před kým vyjadřujete a chováte, aby se běžná norma nezvrtla v nepříjemnou situaci. V tomto týdnu slova a komunikace získávají novou sílu a lze je použít pozitivně, ale i negativně. I proto lze očekávat, že se u nás či ve světě odehrají šokující události a pro něco aktuálně dramatického se naopak najde uklidňující a uspokojující řešení. I všechny elektrické spotřebiče, technické přístroje a jejich softwary budou nestabilní. Proto si průběžně ukládejte svou práci, stáhněte data na externí disk nebo cloud a zapište všechna hesla, přihlašovací údaje, maily či telefonní čísla, abyste o nic nepřišli," vysvětlila numeroložka pro ŽivotvČesku.cz, na co je potřeba si v období pěti srpnových dnů dávat pozor.

Během posledních dnů letních prázdnin, které by leckdo mohl ještě chtít využít k odpočinku, bude potřeba skutečně energií šetřit a zbytečně ji nevyčerpávat na záležitostech, jejichž řešení bude možné odložit. Úleva od složitých dní přijde až během novoluní. Odbornice na významy čísel dokonce určila i přesnou hodinu, ve kterou je možné začít s prospěšnou reorganizací.

"Vše kolem bude probíhat rychlostí světla. I proto vás poslední srpnové dny můžou vyčerpat, a tak se budete snažit zajistit si opětovný klid, doladit rovnováhu a zajistit si, aby život fungoval co nejlépe. Je však možné, že vás něco vyvede z míry tak, že se buď rozpálíte doběla, nebo se naopak dotknete nejhlubšího dna propasti. Nedorozumění v rodině či s kolegy a stíny minulosti vás můžou čím dál více znervózňovat, proto budete znovu a znovu prozkoumávat důvody a snažit se o nápravu. Ať tak či onak, po čase si uvědomíte, že to bylo prospěšné, že vás to katapultovalo do lepší budoucnosti a na zdravější místo. O novoluní 27. srpna v 10:16 můžete začít s novými a lepšími životními návyky, s reorganizací závazků vedoucí k důslednosti a větší produktivitě," dodala numeroložka Lenka Suchardová pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.