Filip Renč tajně postavil přepychový dům. Kousek za Prahou našel slavný režisér oázu klidu. Bydlí ale na dvou místech

Dům Filipa Renče
Dům Filipa Renče
Foto: ŽivotvČesku
Eliška Reiglová, Petr Vlk | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 19. 8. 2022

Pandemie koronaviru mnoha lidem změnila životy, pokud ho ale někomu změnila výrazně, je to oblíbený režisér Filip Renč (57). Ten byl po celou svou kariéru nefalšovaným Pražákem, nyní má ale domek mimo Prahu a žije v něm spokojeně se svou rodinou. "Žiji v Praze, ale i mimo Prahu," upřesnil slavný režisér.

 

Během pandemie koronaviru, především v obdobích lockdownu, lidé začali ztrácet chuť žít ve velkých městech. Všechno bylo zavřené, ani na kávu nebylo možné si sednout na zahrádku kavárny, ale příroda v přilehlém okolí, kam by bylo možné si jít vyvětrat hlavu, zkrátka nebyla. Proto se leckdo rozhodl odejít blíž venkovu a toto rozhodnutí učinil i režisér Filip Renč.

"Bydlím jak v Praze, tak mimo Prahu. Něco má člověk na bydlení a něco má v centru kvůli práci. Ale víc to rozvádět nebudu," řekl pro ŽivotvČesku.cz.

Zatímco během náročných covidových měsíců žil Filip Renč v bytě na Vinohradech, letos už společně s rodinou obývá krásný domek, který si nechal postavit kousek od Prahy. Do hlavního města tak nemá daleko, ale zároveň při pohledu z okna místo dalších domů vidí přírodu. Hluk velkoměsta pak nahradilo cvrlikání ptáků a klid.

Jak ukazují aktuální snímky krásného domu Filipa Renče, který s manželkou Marií vychovává dceru Sofii (dceru Natálii má z předchozího vztahu) - režisér není náročným člověkem, který by si potřeboval postavit vilu o třech patrech. Jeho novostavba má jen přízemí, je ale dostatečně velká, aby se v ní čtyřčlenná rodina cítila dobře. Dům obklopuje krásná zahrada, ale kdyby náhodou byla rodince málo, na procházky se stačí vydat pár metrů za plot na lesní cestu.

 

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.