Předpověď počasí na další týden slibuje překvapení. Vrátí se letní teploty. Které dny budou nejteplejší, upřesnila meteoroložka

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Alexandr Satinský / MAFRA / Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 2. 9. 2022

Páteční ráno je nejchladnější z celého pracovního týdne. "Kvůli malé oblačnosti a bezvětří v 6 hodin ráno klesala teplota na většině území pod 10 °C a na horách teplota ojediněle klesala pod bod mrazu. V Chebu bylo 7,5 °C, v Liberci 6 °C (o hodinu dřív bylo 5,7 °C), Přibyslavi 6,8 °C, Ostravě 8,6 °C, v Karlových Varech 7,6 °C (v 5 hodin bylo 7,4 °C) a v Broumově 4 °C," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Na Šumavě hlásila Rokytská slať -3,8 °C, Horská Kvilda -1,5 °C a v Jizerských horách Jizerka -1 °C. "Sobotní ráno bude ještě chladnější, teploty i v nížinách mohou klesnout jen na 3 °C. Od víkendu budeme opět skloňovat v odpoledních maximech letní teploty, tedy 25 °C. Počasí nás tak bude lákat k vodě, ale i do lesa na houby. A příští pracovní týden se budou odpolední teploty pohybovat na letních hodnotách – počátkem týdne naměříme až 27 °C," přiblížila pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

V pondělí bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 22 až 26 °C, v Polabí až 27 °C.

V úterý se dá počítat s tím, že bude oblačno až polojasno, místy přeháňky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 21 až 25 °C, v Polabí až 27 °C.

Ve středu si počasí připraví oblačno až zataženo, déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 22 až 26 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 21 až 25 °C.

V pátek bude počasí psát podobný scénář jako v předchozích dnech, tedy bude oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty 21 až 25 °C.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.