Hrob věštkyně Jolandy je v perfektním stavu i necelé 3 roky po jejím odchodu. Poslední síly jí vzal zápal plic, lékaři ji 40 minut oživovali. Promluvil herec ze seriálu Most!

Hrob věštkyně Jolandy
Hrob věštkyně Jolandy
Foto: ŽivotvČesku
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 6. 9. 2022

Je to více než dva roky, kdy se konal pohřeb legendární věštkyně Jolandy (†55), která na televizních obrazovkách proslula hláškami »vidím velký špatný« nebo také »budeš hodně někde«. Místo svého posledního odpočinku má v Děčíně – Folknářích. Redaktor portálu ŽivotvČesku.cz se vydal na místo a ze snímků, které pořídil, je zřejmé, že hrob slavné vědmy je v perfektním stavu. "Romové ji měli rádi, protože když moderovala ty karty, tak byla legrační a Romové na ni rádi koukali," řekl pro ŽivotvČesku.cz Peter Bažo, kterého si lidé pamatují jako předáka z Chanova ze seriálu Most!.

Pohřeb televizní věštkyně provázela bezpečnostní opatření, kdy si rodina najala ochranku, aby se posledního rozloučení nezúčastnil nikdo nepozvaný. Všechna média i televizní štáby stály tehdy na příchodové cestě mezi stromy a měly jasně danou hranici, za kterou nemohly.

V romské komunitě byla velmi oblíbená. "Ona vlastně furt říkala »velký špatný« a podobně, ale Romové na ni rádi koukali. Když člověk měl špatnou náladu, tak si na internetu našel její videa, případně si pustil televizi a bylo o zábavu postaráno. Takže rozhodně byla oblíbená," řekl pro ŽivotvČesku.cz herec Peter Bažo.

Jolanda, vlastním jménem Věra Nemethová, zemřela v pátek 17. ledna 2020. Bylo jí 55 let. Na začátku roku 2020 dostala zápal plic. Následně musela být převezena na plicní oddělení, kde zkolabovala a musela být 40 minut oživována. Vlivem neokysličování mozku kvůli embolii byla 10 dní v umělém spánku a následně jí selhalo srdce.

Jolanda žila v severních Čechách. Kartářství se v její rodině dědilo z generace na generaci a Jolanda toto nadání objevila už v dětství v pěti letech. Slávu získala díky svému nezaměnitelnému projevu v televizní show EZO.TV na TV Barrandov, kde vykládala telefonujícím z karet jejich osud.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.