Reklama:

Osobní dudák královny Alžběty II. zavzpomínal na den, kdy se mu vysmála. Okomentovala, co díky větru viděla pod jeho kiltem

Královna Alžběta II.
Královna Alžběta II.
Foto: Profimedia
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 17. 9. 2022

Ještě než královna Alžběta II. minulý týden ve čtvrtek ve věku 96 let zemřela, trávila mnoho času ve Skotsku na zámku Balmoral. Málo se ví, že měla i svého osobního dudáka, který jí hrál především tam, ale doprovázel ji i na jiná místa. Tím byl od roku 2015 do roku 2019 Scott Methven (48), který pro deník Daily Mail promluvil o humorné vzpomínce na den, kdy zafoukal vítr a královna viděla, co má pod kiltem.

Reklama:

 

Královna Alžběta II. milovala Skotsko a trávila tam za života mnoho času. Stejně jako Skotsko samotné milovala i tamní kulturu, a proto měla také osobního dudáka. Tím byl v letech 2015 až 2019 Scott Methven, který ji doprovázel. Svou hrou na dudy dělal radost nejen jí, ale také lidem na oficiálních akcích. S královnou měl zvláštní vztah.

Reklama:

Ke hře na dudy neodmyslitelně patří také úbor ve formě kiltu. Pod tím Skotové obvykle nic nenosí, což u osobního dudáka královny vedlo k incidentu, který se mohl zdát jako pohoršující, ale sama Alžběta II. se mu později smála.

"Jednoho větrného rána jsem hrál na dudy ve Windsoru a můj kilt nadzdvihl vítr. Jako pravý Skot jsem pod ním nic neměl, a tak jsem byl lehce odhalen. Když jsem později královnu doprovázel dovnitř, zeptala se mě, jestli mi byla zima," řekl Scott Methven pro deník Daily Mail.

Bývalý dudák královny tak potvrdil, že byla osobností s výjimečným smyslem pro humor a ráda žertovala i na konto událostí, které se zpočátku humorné zdát nemusely. "Byla opravdu vtipná," dodal Scott Methven, který se s ní za svou čtyřletou službu sblížil, a tudíž měl šanci poznat i tuto její stránku.

 

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: