Marta Kubišová promluvila o podlomeném zdraví a naději. Už abych mohla zase normálně jíst, říká legenda. Problém má s důležitým lékem, není k dostání

Marta Kubišová
Marta Kubišová
Foto: Nextfoto
Lucie Tůmová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 21. 9. 2022

Legendární zpěvačka Marta Kubišová (79) v půlce léta prodělala operaci kvůli akutní perforaci střev. Přestože je již několik týdnů po zákroku, její zdravotní stav není stále ideální. O víkendu se sice zúčastnila charitativní akce, ale strávila na ní jen krátkou dobu a byla zase převezena domů. Umělkyně se teď dává do pořádku, protože už ve čtvrtek má vystoupit na Noci s legendou v pražském kině Lucerna. "Mám trochu obavy, ale musím to risknout," řekla pro ŽivotvČesku.cz.

V sobotu se už poněkolikáté konala v pražském Motole akce Helppes, na níž se předávali vycvičení psi novým majitelům. V chladném a deštivém počasí dorazila i Marta Kubišová. "Nebylo mi ten den moc dobře a zaspala jsem. Přijeli pro mě, na místě jsem předala pejska dvouletému chlapečkovi, rozkrojila dort a zase mě odvezli," popsala pro ŽivotvČesku.cz signatářka Charty 77.

Zdravotní obtíže trápí zpěvačku od konce července, kdy v Nemocnici Na Homolce podstoupila náročnou operaci střev. V jejím důsledku je stále odkázaná na tekutou stravu a je vyčerpaná. "Už abych mohla zase normálně jíst, navíc nemůžeme sehnat jeden prášek, který potřebuji," posteskla si hudební ikona pro ŽivotvČesku.cz s tím, že ji čeká v nejbližší době důkladné vyšetření.

Na načerpání sil ale Marta Kubišová nemá mnoho času, už ve čtvrtek ji čeká další vystoupení na veřejnosti, tentokrát na besedě Noc s legendou. "Trochu obavy mám, ale musím to risknout. Mám čas do čtvrtka. Další besedy jsou naštěstí až v říjnu a narozeninový koncert v listopadu," prozradila redakci ŽivotvČesku.cz s nadějí v hlase charismatická umělkyně.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.