Hádka o alkohol mezi partnery skončila v Jablonci vraždou. Dvaapadesátiletá žena zemřela kvůli při o víno

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek
Foto: Archiv Policie ČR
Publikováno: 2. 10. 2020

Násilnou smrtí dvaapadesátileté ženy skončila hádka o alkohol mezi partnery žijícími bez domova v Jablonci nad Nisou. Z vraždy kriminalisté obvinili 49letého muže, stíhán je vazebně. Hrozí mu vězení až na 18 let. ČTK o tom dnes informovala jablonecká mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Žena zemřela v noci z 27. na 28. září v Mšeně v přístřešku pro turisty v lese u cesty vedoucí z ulice K Rybárně do Jindřichova. "V neděli večer spolu popíjeli alkohol, kvůli kterému mezi sebou během noci měli i konflikt. Po hádce ohledně zakoupeného vína obviněný svoji družku úmyslně fyzicky napadl a usmrtil," řekla Sochorová.

Úmrtí ženy přišel obviněný muž sám oznámit v pondělí na policejní služebnu ve Mšeně. "Vzhledem k tomu, že na místě činu nebylo možné určit příčinu smrti, byla k jejímu zjištění nařízena soudní pitva, která byla provedena následující den. Tato pitva prokázala, že na smrti ženy měla účast druhá osoba," uvedla policejní mluvčí. Na základě získaných poznatků policie v úterý odpoledne ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku zadržela ženina druha, je v policejní cele.

V Libereckém kraji je to v krátké době čtvrtý případ vraždy. Z dvojnásobné vraždy obvinili kriminalisté na začátku srpna dvaačtyřicetiletého muže z Kutnohorska. Podle jejich zjištění v rozmezí devíti dnů na přelomu července a srpna na Semilsku zabil dvě ženy, pětatřicetiletou v Rovensku pod Troskami a devětatřicetiletou v Turnově. Násilnou smrtí skončil sousedský konflikt z večera 20. září ve Volfarticích na Českolipsku. Policisté z vraždy obvinili sedmačtyřicetiletého muže, který zastřelil svého o deset let mladšího souseda. Při hádce na něj v opilosti několikrát vystřelil ze své legálně držené pistole. Loni kriminalisté v kraji vyšetřovali jednu vraždu a tři pokusy.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.