Ekonomická krize v ČR: Peníze, které mi zbývají, utratím za účet za telefony s přítelkyní, říká Jiří Krampol

Herec Jiří Krampol
Herec Jiří Krampol
Foto: Nextfoto
Alžběta Staňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 30. 11. 2022

Herec Jiří Krampol (84) je sice už pán v letech, ale svou aktivitou a životním optimismem předčí i mnohé o generaci mladší. Nemá ve zvyku si stěžovat, a tak i momentální energetickou krizi bere s nadhledem. "Činži zaplatím," odpověděl pro ŽivotvČesku.cz s úsměvem na otázku, zda jej současná situace v Česku, kdy se zdražují nejen energie, ale například také potraviny, již zasáhla.

Na stále se zvyšující životní náklady si stýskají především senioři, kterým mnohdy vyplacený starobní důchod nestačí k tomu, aby zaplatili třeba jen nájem. Herec Jiří Krampol však zatím zhoršující se situaci zvládá.

"Činži a vše, co je potřeba, zaplatit zvládnu. A peníze, které mi zbývají, utratím za telefony s přítelkyní," uvedl s šibalským úsměvem Jiří Krampol, který je již několik měsíců šťastný po boku nové partnerky. Ta se živí jako právnička a pozornosti médií se vyhýbá.

Obavy, že by skončil pod mostem, ale oblíbený herec a bavič mít pravděpodobně nemusí. Na rozdíl od řady starších Čechů totiž Jiří Krampol i ve svém věku stále pracuje. "Už 15. prosince bude mít konečně premiéru můj dokument »Život je sranda«, na kterém jsem v poslední době pracoval. Přál jsem si, aby se to konalo v Lucerně, ale bohužel mají obsazeno na mnoho dalších měsíců dopředu, a tak se akce bude konat na Kladně v kině Hutník. Tam je pěkná atmosféra starého kina, takže se na to velmi těším," uvedl pro ŽivotvČesku.cz s nadějí v hlase herec.

Nyní ale musí napnout všechny síly, aby byl v den uvedení svého dlouho připravovaného díla fit. V úterý se totiž redakci ŽivotvČesku.cz ozval z nemocnice, kam dobrovolně nastoupil na nitrožilní léčbu chronického zánětu průdušek, se kterým má celoživotně potíže. Ta má tu výhodu, že trvá kratší dobu než domácí léčba antibiotiky, které se podávají ústně. Pokud vše půjde dobře, podle svých slov by známý bavič měl být po třech dnech opět propuštěn.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.