Reklama:

Česko čeká další teplotní skok směrem nahoru. Přelom roku přinese jarní počasí

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Petr Lundák / MAFRA / Profimedia
Alžběta Staňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 28. 12. 2022

Když ne přímo sníh, tak by člověk na přelomu prosince a ledna očekával minimálně chladné počasí. Toho se však Česko tentokrát nedočká. Podle známé meteoroložky Dagmar Honsové nás naopak čeká počasí jako v dubnu. Pro ŽivotvČesku.cz konzultantka počasí následující dny rozebrala.

Reklama:

Nárůst teplot vzduchu přinese přelom roku. Na Silvestra a na Nový rok se budou nejvyšší odpolední teploty zastavovat až na 15 °C, v Polabí zřejmě zamíří až k 16 °C. Vysoké teploty přinese také silvestrovská noc, v Čechách nebude teplota místy klesat pod 10 °C.

"V sobotu na Silvestra bude oblačno až zataženo, zpočátku dne místy déšť nebo přeháňky, a to zejména v horských oblastech. Během odpoledne budou srážky ustávat a oblačnost se místy protrhávat na polojasno," uvedla pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová. Už ráno přitom přinese vysoké teploty. V Čechách mezi 9 až 4 °C, na východě území budou klesat k 1 °C. Denní teploty budou stoupat na 11 až 15 °C, v Polabí bude až 16 °C, na východě území to budou teploty do 10 °C. 

Reklama:

"Během silvestrovské noci žádné srážky neočekáváme, na jihovýchodě území se budou postupně tvořit mlhy nebo nízká oblačnost. Jinak bude polojasno až oblačno," sdělila oblíbená meteoroložka pro ŽivotvČesku.cz s tím, že o půlnoci se budou teploty pohybovat od 12 °C v Čechách po 4 °C na jižní Moravě. Také ranní teploty budou zůstávat vysoko, nejčastěji mezi 12 až 2 °C.

Na Nový rok se Češi mohou těšit na polojasnou oblohu, po ránu na východě území je čekají mlhy a nízká oblačnost. Nejvyšší odpolední teploty opět vysoko, a to mezi 11 až 15 °C, na východě území do 10 °C. Mírný pokles teplot vzduchu přinese až první pracovní týden, i tak ale budou odpolední teploty zůstávat nadprůměrné v porovnání s dlouhodobým normálem a teploměry stále budou ukazovat 10 °C. 

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: