Hvězda reality show VyVolení v hledáčku policie. Pluto je podezřelý ze zpronevěry

Pluto s Terezou Pergnerovou
Pluto s Terezou Pergnerovou
Foto: Jiří Černohorský / CNC / Profimedia
Alžběta Staňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 29. 3. 2023

Brazilská policie požádala prostřednictvím Interpolu o vydání rappera Pluta, který je českým občanem a pod svým jménem Daniel João se v roce 2006 účastnil reality show VyVolení, kterou vysílala televize Prima. Podle kriminalistů má hudebník být součástí gangu, který lákal občany Brazílie k údajně výhodným investicím. Peníze si měli nechat vyplatit a »investora« poté informovali, že kvůli poklesu trhu o svou investici přišel. Ve skutečnosti ale měli peníze zpronevěřit. O tom, že pracuje na burze v Lisabonu, před časem Pluto promluvil pro ŽivotvČesku.cz.

Daniel António João, který vystupuje pod uměleckým jménem Pluto, pochází z otcovy strany z Angoly. V Česku se zviditelnil v kontroverzní reality show VyVolení, která byla v době svého vzniku velice populární. Později se začal věnovat hudební tvorbě. Před časem pro ŽivotvČesku.cz promluvil o tom, že žije na cestě mezi Českem a Portugalskem, kam podle svých slov měl rozšířit svůj »byznys«.

"Teď sedím v Lisabonu, koukám z okna, mám na sobě oblek a kravatu a sleduji čísla.... Makám na burze. Tohle mi vydělává peníze a peníze mi dávají možnost dělat hudbu. Hudbu bez kompromisů, takovou, jak to cítím a jak to chci. Mám nějakou kariéru, mám dva syny, myslím na zadní vrátka, snažím se být v pohodě, myslím si, že zažívám jedno z nejlepších období mého života," popsal hudebník před časem, jak vypadal jeho život.

Nebylo to tak ale vždy, Pluto totiž připustil, že v minulosti se dostal do finančních potíží. "Já přiznám, že jsem se uměl tak zadlužit, že jsem v exekuci málem přišel i o věci, které patří rodičům. Dnes už zadlužený nejsem," uvedl pro ŽivotvČesku.cz, který je nyní podle všeho znovu v maléru, a to pořádném.

O tom, že se o rappera Pluta zajímá Interpol, informoval web Seznam Zprávy, kterému informaci potvrdil policejní mluvčí Ondřej Moravčík.

"Kontaktovali jsme ho před několika dny. Nyní je na svobodě, běží extradiční řízení. O jeho případném vydání musí rozhodnout justice," sdělil redakci.

Skupinu, která měla fungovat čtyři roky, měl podle agentury Reuters založit jistý David Soukup, který žije v Lisabonu. Brazilská policie se ale na základě svých zjištění domnívá, že druhým důležitým mužem gangu byl právě Daniel António João.

"Šéfy skupiny jsou David Soukup a rapper Daniel João Pluto. Víme, že hlavní mateřská kancelář sídlí v Brně, v AZ Tower. Nevíme ale, o koho přesně jde, to musí vyšetřit česká policie. Budeme ji o našich zjištěních informovat," sdělil Seznam Zprávám Ondřej Moravčík.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.