Udeří bouřky a krupobití. V polovině týdne ale nastane zlom a počasí se umoudří

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 23. 5. 2023

V úterý bude od západu oblačno až zataženo, postupně na většině území déšť, místy bouřky. Bouřky budou ojediněle silné, doprovázené přívalovým deštěm o intenzitě až kolem 40 milimetrů, krupobitím a nárazy větru o rychlosti kolem 70 km/h. "Vzhledem k nasycenosti půdy vodou z přechozích dešťů hrozí zejména na východě území rychlé zvýšení hladin menších toků. Denní teploty vystoupí na 18 až 23 °C, na jihovýchodě bude až kolem 26 °C," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová ohledně předpovědi na úterý. Následně se má počasí vylepšit.

"Od středy už bude počasí klidné," zdůraznila odbornice přes počasí pro ŽivotvČesku.cz s tím, že ve středu bude oblačno až zataženo, zpočátku dne na východě místy déšť. Postupně ubývání oblačnosti na polojasno. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C.

Ve čtvrtek se dá očekávat polojasno, jen ojediněle přeháňky. Ranní teploty 9 až 5 °C. Denní teploty vystoupí na 17 až 21 °C.

V pátek si počasí nachystá polojasno, ojediněle přeháňky. Ranní teploty 9 až 5 °C. Denní teploty vystoupí na 16 až 20 °C.

Předpověď počasí na víkend:

V sobotu bude jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti na horách ojediněle přeháňky. Ranní teploty 7 až 3 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Denní teploty vystoupí na 15 až 19 °C.

V neděli se dá očekávat jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti na horách ojediněle přeháňky. Ranní teploty 9 až 4 °C. Denní teploty vystoupí na 19 až 23 °C.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.