Přestal vařit pro smetánku, jídla servíruje lékařům v první linii. 160 porcí denně, říká Radek Kašpárek
Kvůli vládním opatřením musel uzavřít prostory své čtyřikrát po sobě michelinskou hvězdou oceněné restaurace v centru Prahy. Přesto se pustil do byznysu, který není výdělečný, ale pomůže zdravotníkům. Porotce ze známé kuchařské show Radek Kašpárek (39) prozradil, že stejně jako na jaře vaří pro nemocniční personál.
Vládní opatření zacloumala s řadou odvětví. Provozovatelé restaurací museli nekompromisně své podniky uzavřít. Některé podnikatele opatření přivedla do likvidace. O práci přišla řada lidí.
Zavřít musela i luxusní restaurace šéfkuchaře ze známé televizní show Radka Kašpárka, který ale rozhodně nechce sedět v koutě. Místo »fňukání« se pustil do vaření pro zdravotníky.
"Od listopadu budeme opět vařit 160 obědů denně, tentokrát pro plicní oddělení Fakultní nemocnice Motol. Spolu s nadací Via připravujeme sbírku na náklady na suroviny. Tedy jedno jídlo vyjde na sto korun, což je polévka a hlavní chod," řekl pro ŽivotvČesku.cz Radek Kašpárek s tím, že pokud se podaří vybrat peníze nad hodnotu jídla, tak celou částku, která je navíc, si nenechá, ale předá ji zdravotnickému zařízení.
"Jídlo je určené pouze pro nemocnici. Maximálně dokážeme uvařit 160 porcí, vyzkoušeli jsme si to na jaře. Kapacitně bychom větší množství nezvládli. Půjde o klasickou českou kuchyni. A striktně jde o pomoc zdravotníkům v první linii," dodal vyhlášený šéfkuchař s tím, že v těžké době je potřeba pomáhat.
Jak Radek připravuje jeden ze svých pokrmů, se můžete krok za krokem podívat v galerii.
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.