Reklama:

Na horách napadne 30 centimetrů sněhu, teploty budou v celé ČR o víkendu nízko

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 22. 11. 2023

Do Česka se po 268 dnech vrací takzvaný »ledový den«, kdy nejvyšší odpolední teploty budou místy zůstávat pod bodem mrazu. "O víkendu napadne na vrcholcích Krkonoš a Krušných hor až kolem 30 centimetrů sněhu a první sněhovou přeháňku dnes nad ránem hlásila i Praha. Ve čtvrtek a v pátek pozor na čerstvý až silný vítr – jeho nárazy se budou zastavovat až na 70 km/h, na horách až na 90 km/h," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

Čtvrteční noční teploty budou klesat na -1 až -6 °C. Ve čtvrtek bude zpočátku dne polojasno, postupně přibývání oblačnosti i srážek – ty mohou být ojediněle i mrznoucí. Denní teploty 2 až 7 °C. A opět větrno – nárazy větru až 70 km/h, na horách až 90 km/h.

V pátek bude oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, postupně od vyšších poloh srážky sněhové. Ranní teploty 7 až 3 °C. Denní teploty 4 až 8 °C. A opět větrno – nárazy větru až 70 km/h, na horách až 90 km/h.

Reklama:

Předpověď počasí na víkend:

V sobotu lze očekávat oblačno až zataženo, na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky, v těch nejnižších polohách dešťové. Ranní teploty 0 až -4 °C. Tvořit se může náledí. Denní teploty -1 až 3 °C. Zpočátku dne větrno.

"A v neděli bude oblačno až zataženo, na většině území sněžení nebo sněhové přeháňky, v těch nejnižších polohách dešťové. Ranní teploty 0 až -6 °C. Denní teploty -2 až 3 °C," dodala pro ŽivotvČesku.cz odbornice přes počasí.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: