Pavlína z kulinářské show věřila, že vyhraje. Měsíc před finále si napsala děkovnou řeč vítěze

Pavlína Lubojatzky
Pavlína Lubojatzky
Foto: Se svolením TV Nova
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 5. 11. 2020

Pavlína Lubojatzky (25), finalistka úspěšné kulinářské show vysílané na nejúspěšnější tuzemské komerční stanici, v posledním finále nakonec nedosáhla na vytouženou výhru a prestižní titul šéfkuchaře. Přesto, že si šla cílevědomě za svým po celou dobu soutěže, nakonec ji porazil její konkurent a divácky oblíbený kuchař Roman Staša. Nepomohl ani fakt, že měla připravenou řeč vítěze.

Na první pohled sympatická Pavlína neměla od začátku našlápnuto k postupu do dalších kol. V průběhu soutěže se stala terčem kritiky lidí, kteří považovali její postup za nezasloužený a mluvilo se také o tom, že ji porotci protěžují. Přes všechny průšvihy a selhání se nakonec probojovala do samotného finále, kde stanula proti svému konkurentovi, kterým byl pohodář Roman Staša. Přesto, že oba podali fantastické výkony nad očekávání hvězdných porotců, vyhrát a získat titul MasterChef Česko 2020 mohl jen jeden z nich.

Trojice porotců v čele s úspěšným šéfkuchařem Radkem Kašpárkem (39) rozhodovala na základě tříchodového menu, které finalisté připravili. Ve prospěch Romana rozhodl pouze jediný bod, díky kterému mladý trenér zvítězil. "Je to hrozně smutný, hrozně mě to bolí. Bolí mě to, že jsem to nevyhrála já," řekla uslzená Pavlína v rozhovoru pro televizi Nova.

Pavlíně k vytoužené výhře nepomohlo ani to, že si měsíc před finále napsala děkovnou řeč, která měla slavnostně završit její úspěch. Štěstí jí to ale nepřineslo. Bývalá marketingová specialistka totiž vstoupila do soutěže s tím, že se vzdala své práce, aby obětovala všechen čas a úsilí jedinému snu, ke kterému ambiciózně kráčela po celou dobu. Přesto, že nakonec přišlo obrovské zklamání, drobná Pavlína je talentovaná kuchařka a pokud to vezme za správný konec, rozhodně má šanci rozjet i tak slibnou gastronomickou kariéru.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.