Reklama:

Chili z kulinářské show: Na Pavlínku jsem si chvíli zvykala a řeknu vám, co mě teď živí

Diváci si sympatickou Chili oblíbili
Diváci si sympatickou Chili oblíbili
Foto: se svolením TV Nova
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 15. 11. 2020

Amatérská kuchařka, kterou fanoušci ve slavné kulinářské show znají jako Chili, vyrůstala na příbramském sídlišti. Tady se Thuy Dung Ta, jak zní její celé jméno, musela mezi partou teenagerů vždy prosadit sama. Dnes ji nezastaví žádná výzva. Na kolena ji nesrazila ani porážka od Pavlíny Lubojatzky. Chili si diváci vždy budou pamatovat jako jednu z nejsympatičtějších žen celé soutěže. Pro ŽivotvČesku.cz prozradila, jak dnes aktuálně žije.

Reklama:

Co nyní děláte? Předpokládám, že MasterChef vás hodně proslavil?

Účast v MasterChefovi mi určitě hodně pomohla. Dostala jsem nabídky na spolupráci s několika značkami, pro jednu pražskou restauraci jsem sestavila menu, takže mě to hodně nakoplo. Ale nezůstanu jen u vaření. Rozjíždím také hudební kariéru a do toho ještě točím podcast, takže se nenudím.

Reklama:

Co nejraději jíte vy? Co vaříte doma?

Když vařím doma, tak dělám hodně jednoduchá jídla. Vařím to, co mě naučila rodina, jedná se o velmi jednoduchá vietnamská jídla. Základem je určitě rýže. Já rýži miluji, já bych ji mohla jíst každý den. K tomu si udělám nějaký čerstvý salátek a kousek tofu. To mě úplně uspokojí. A když se chci nějak více rozmazlit, tak míchám vafle se slaninou a javorovým sirupem. To je sice totálně bizarní kombinace, ale já to zbožňuji.

Co se u vás doma objeví na vánočním stole?

Moji rodiče jsou vegetariáni, takže děláme závitky a tradiční lepkavou rýži, říká se jí xoi. Rýže se přes noc namáčí a pak se dělá na páře a přidává se do toho kokosová smetana. Máma k tomu vždycky udělá domácí arašídový olej s pečenou hlívou a se sójovou omáčkou.

Je něco, co vám vadí na české kuchyni?

Já českou kuchyni zbožňuji, miluji všechna ta klasická jídla. Když jsem byla mladší, zažila jsem i typickou zabíjačku, takže jitrnice a škvarky znám. A musím přiznat, že na vepřovém mi dost chutná ta křupavá kůže. A jestli je něco českého, co bych do pusy nedala? To asi ne. Ale přiznám se, že mám averzi na kmín a na jarní cibulku.

Hodně se propíral váš vztah s Pavlínou Lubojatzky. Jste kamarádky?

Jde o to, jak přesně definovat kamarádství… Není to tak, že bychom se po soutěži pravidelně vídaly, nebo že bychom se každý týden navštěvovaly. Když se řekne kamarádství, tak já jako kamaráda vnímám někoho, kdo je pravidelnou součástí mého života. S Pavlínkou mám velmi dobrý vztah a obdivuji na ní spoustu věcí.

Na mnoho diváků ale působila afektovaně či hystericky…

Pavlínka je hodně cílevědomý člověk, který vše vypouští ven. Ona nefiltruje to, co se jakoby nosí a co se sluší říkat. Ne každý toto umí, dávat vše na rovinu najevo. Já měla trošku problém si na ni zvyknout, ale už jsem ji poznala lépe a máme spolu super vztah. A je pravda, že čas od času zajdeme i na kávu.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: