Prodej farmy Miloše Zapletala za 50 milionů je na spadnutí. Po víkendu se rozhodne, prozradil

Miloš Zapletal
Miloš Zapletal
Foto: Nextfoto
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 21. 11. 2020

Když před dvanácti lety prodal soutěž krásy Miss ČR a začal budovat Farmu Blaník, která patří mezi skvosty v Česku, splnil se mu další životní sen. Osmasedmdesátiletý Miloslav Zapletal se ale rozhodl nádhernou farmu prodat začátkem roku. Důvodem jsou jeho synové, kteří odmítají rodinný podnik převzít. "V pondělí se rozhodne, zda se farma prodá. Bolí mě to u srdce, ale takový je život," řekl pro ŽivotvČesku.cz muž, který cenu 50 milionů korun rozhodně nehodlá snížit.

Není se moc čemu divit, že Miloš Zapletal nechce o ceně smlouvat. Když Zapletal pozemek a někdejší budovu statku v Ostrově u Louňovic pod Blaníkem, která na ni stála, kupoval, byly to ruiny. Zapletal dokázal za krátkou dobu místo přetvořit v nádherné prostředí. Jenže čas je neúprosný. A s věkem i Miloši Zapletalovi docházejí síly.

"Jednám s několika kupci. Jeden chce cenu snížit, druhý se má vyjádřit v pondělí. Důvodem prodeje není, abych zbohatl, ale protože mi táhne na osmdesát a obávám se, že nebudu schopen už se tomu plně věnovat. Synové nechtějí v tomto podnikání pokračovat a tak mi nic jiného nezbývá. Není to pro mě lehké, protože to stálo roky práce, ale je možné, že zájemce se rozhodne v tradici farmy pokračovat, což by mě potěšilo," upřesnil pro ŽivotvČesku.cz muž, na jehož farmu každoročně jezdí tisíce rodin s dětmi.

Sám bývalý šéf soutěže krásy přiznává, že do farmy nainvestoval kolem šedesáti milionů, které získal prodejem licence Miss ČR.

"Žádné peníze mi nezůstaly. Dal jsem do farmy všechno," dodal Miloš Zapletal, který věří, že po prodeji kupec farmu zachová a naváže na jeho tvrdou práci.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.