Reklama:

Křik, vulgarita a málem infarkt. Šlachta se v televizi ostře pohádal s komentátorem Schmarczem

Robert Šlachta
Robert Šlachta
Foto: Se svolením Roberta Šlachty
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 20. 6. 2024

To se vidí skutečně málokdy. O to více je to pak pro televizního diváka šok. Redakci ŽivotvČesku.cz zaujala silně vyostřená debata, která skončila tím, že jeden z diskutujících ze studia odešel. Drsné hádce, ve které proti sobě seděli bývalý policista Robert Šlachta a komentátor televizní stanice Martin Schmarcz, předcházela debata o prosincovém zásahu policie na Filozofické fakultě UK. A došlo i na vulgární výraz.

Reklama:

Jak už bylo zmíněno, divoké hádce, která působila, že komentátor televizní stanice dostane brzy infarkt, předcházela debata o zásahu policie na Filozofické fakultě UK na konci loňského roku. Předseda Přísahy Šlachta nesouhlasil s »výkonem« mužů zákona a uvedl, že bylo od počátku zřejmé, že při zásahu policie udělala něco špatně, a to ve smyslu, že měli policisté z dostupných informací dojít k tomu, že mají pátrat po několikanásobném vrahovi.

Šlachta konkrétně řekl: "Máme dost informací pro to a náš pan ministr vnitra a pan policejní prezident tyto informace nevyvrátili a nevyvrací, takže to dává jednoznačně za mě smysl."

Reklama:

Následně si vzal slovo komentátor a bývalý mluvčí premiéra Mirka Topolánka (ODS) Martin Schmarcz, který směrem ke Šlachtovi sdělil, že ho velmi mrzí, co pan plukovník říká. Bývalý šéf policejního ÚOOZ ihned reagoval slovy, že je ve výslužbě.

A to už se slovní mela blížila, jak je níže zřejmé z videa. "Dlouho jste ale s těmi policisty byl a vy víte, jak je to těžké. Víte, že se dělá mnoho chyb, za které platíme miliony odškodného. To se prostě stává," pokračoval Schmarcz s tím, že by si »v životě nedovolil tímto ostrým způsobem odsoudit bývalé kolegy«, a připomenul, že také za Šlachtovy zásahy se platily vysoké sumy.

Schmarcz, který je pravidelným komentátorem televizní stanice, pak pokračoval, že Šlachta měl u policie výsadní postavení, kdy byl šéfem jednoho z největších útvarů. "Mladí kluci možná šli k policii třeba kvůli vám, že zatočí s korupcí a s lumpy. A vy jim dneska říkáte, vy jste ti, kteří to totálně podělali a pos*ali," nečekaně vulgárně pokračoval.

Šlachta se hlásil o slovo s reakcí, ale komentátor pokračoval a doplnil, že »ti kluci čekali, že se jich zastanete«.

V tu chvíli už Schmarcz zvedal tón svého hlasu. A i když se ho snažila uklidnit moderátorka s tím, ať se chová jako profesionál, převzal slovo Šlachta a ten dal »Schmarczovým nervům« vyloženě poslední hřebíček do rakve. "Vy nejste komentátor CNN Prima NEWS, vy jste komentátor pana Bendy a ODS," vypálil s úsměvem a do toho začal Schmarcz, aniž by dostal slovo, křičet.

"Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku," křičel komentátor Schmarcz na bývalého policistu. Uřvaného Schmarcze se snažil klidnit kromě moderátorky Wolfové i Šlachta, a to tak, že ho opakovaně napomenul, ať mlčí.

Moderátorka nemohla rozjetého Schmarcze uklidnit, a tak ohlásila spuštění reportáže, po které ale zůstal ve studiu už jen Šlachta. Následně se moderátorka omluvila nejen bývalému policistovi, ale také divákům.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: