Reklama:

Z Ondřeje Soukupa je SuperFešák: Skladatel je k nepoznání, prozradila ho jen manželka

Ondřej Soukup s manželkou Luciou Šoralovou.
Ondřej Soukup s manželkou Luciou Šoralovou.
Foto: Profimedia
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 6. 7. 2024

Uznávaný hudební skladatel a baskytarista Ondřej Soukup se nečekaně objevil na červeném koberci v rámci slavnostního zakončení karlovarského festivalu. Nutno podotknout, že někdejší porotce pěvecké soutěže byl k nepoznání. Polozarostlý stříbrnými vousy vypadal jako charismatický hollywoodský herec. Na fotografiích ho prozradila manželka Lucia Šoralová po jeho boku. Umělec, jenž byl v minulosti dvorním skladatelem Lucie Bílé, promluvil před časem pro ŽivotvČesku.cz o vzpomínkách na SuperStar a Hvězdnou pěchotu, ve které byla jedna z nejvýraznějších osobností »Anička Dajdou«.

Reklama:

Známý hudební skladatel, který je podepsán mimo jiné pod řadou úspěšných celovečerních filmů včetně oscarového snímku Kolja režiséra Jana Svěráka, se ukázal v sobotu na červeném koberci v Karlových Varech. S manželkou Luciou Šoralovou se zúčastnili slavnostního zakončení 58. ročníku filmového festivalu.

Reklama:

V černém obleku a s černými brýlemi byl skladatel k nepoznání. Nechal si narůst vousy a lze říci, že vypadal jako herec známý z hollywoodských »bijáků«. To, že se jedná o známého umělce, prozradila jeho manželka, která ho doprovázela.

Třiasedmdesátiletý hudebník a skladatel se stal v minulosti jednou z tváří populární pěvecké soutěže SuperStar. Holohlavý Soukup byl některými soutěžícími považován za přísného »kata« soutěže.

Sledovanost po startu show trhala rekordy. Ale důvodem nebyli pouze talentovaní zpěváci, ale i takzvaná Hvězdná pěchota, jejíž generálkou se stala tehdy osmnáctiletá Anna Gleisnerová.

Na »Aničku Dajdou«, jak se jí přezdívalo, Ondřej Soukup po letech pro ŽivotvČesku.cz zavzpomínal. "Dnes už bych ji nepoznal. Byla dobrá, byla drzá a stála si za svým. Některým interpretům dnes takové sebevědomí chybí, některým ale ne. Byla rozhodně zpestřením. Nejhorší totiž bylo, když tam ti účastníci přišli jako stádo na porážku," upřímně sdělil někdejší porotce.

"Tehdy jsem byl šťastný za každého, kdo se s námi hádal, a bylo úplně jedno, zda pravdu měl, či nikoliv. Šlo ale vždy o člověka, který vzbudil nějaké emoce, a něco se začalo dít. A tohle byl jeden z těch případů, kdy se opravdu něco dělo," zavzpomínal pro ŽivotvČesku.cz respektovaný skladatel Ondřej Soukup, který porotcovský stolek sdílel mimo jiné se svou exmanželkou Gabrielou Osvaldovou, s níž pracoval dlouhá léta v tvůrčím tandemu.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: