Reklama:

Změna počasí se blíží. Opět udeří deště

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 19. 9. 2024

Nad většinou Evropy konečně zavládlo klidné a suché počasí, které přináší úlevu po nedávných povodních ve střední Evropě. "Současné dny jsou typickým příkladem babího léta, které si můžeme užívat naplno. Avšak příjemné počasí nevydrží věčně. Už na začátku příštího týdne se začne obloha zatahovat a deštivé dny se opět vrátí," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

Čtvrtek přinese více oblačnosti

Ve čtvrtek nás ve srovnání se středou čeká nárůst oblačnosti, kdy bude převážně polojasno, ale místy až oblačno. Po ránu se mohou objevit mlhy, které se postupně rozplynou. V odpoledních hodinách se mohou vyskytnout ojedinělé přeháňky nebo bouřky, avšak srážky nebudou nijak vydatné. Teploty se budou pohybovat mezi 18 až 23 °C.

Reklama:

Víkend v duchu babího léta

Dny od pátku do neděle přinesou jasné až polojasné počasí s ojedinělými ranními mlhami. Denní teploty budou velmi příjemné, a to mezi 19 až 24 °C, což je ideální pro venkovní aktivity. Noční teploty však mohou klesat až k 5 °C, takže rána budou chladnější.

Obrat v pondělí a úterý

V pondělí se počasí začne měnit. Dopoledne bude ještě jasno až polojasno, ale odpoledne začne přibývat oblačnosti. V úterý pak očekáváme oblačno až zataženo s deštěm nebo přeháňkami na většině území, ojediněle mohou přijít i bouřky. Denní teploty klesnou na 18 až 22 °C.

Středa ve znamení deště

Ve středu bude oblačno až zataženo, na většině území očekáváme déšť nebo přeháňky, místy mohou přijít bouřky. Teploty zůstanou na podobných hodnotách jako v úterý, tedy mezi 18 až 22 °C.

"Babí léto tedy ještě pár dní vydrží, ale už na začátku příštího týdne si budeme muset připravit deštníky a teplejší oblečení," dodala pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: