Reklama:

První výhled na celý říjen: Pokles teplot bude citelný

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Martina | Redaktorka a korektorka
[email protected]
Publikováno: 27. 9. 2024

První polovina října bude věrná a teploty nás moc nezahřejí. "V odpoledních maximech se budou nejčastěji pohybovat kolem hranice 15 °C. To vloni v říjnu jsme na jeho počátku ještě atakovali hranici 30 °C. Letos nás žádné teplotní »zázraky« nečekají. Ani slunečných a suchých dnů zlatého října si mnoho neužijeme," nastínila meteoroložka Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz, jaké počasí nás během nadcházejícího měsíce čeká.

Reklama:

Období od 1. do 10. října

Oblačno až polojasno, místy přeháňky. Na frontách oblačno až zataženo a srážky četnější. Po ránu a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost. "Ranní teploty 11 až 6 °C, při malé oblačnosti 6 až 1 °C, četné přízemní mrazíky. Denní teploty na počátku období 13 až 19 °C, postupně 10 až 16 °C," popsala konzultantka počasí Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz, jaká bude první dekáda blížícího se nového měsíce.

Reklama:

Období od 11. do 20. října

Polojasno až oblačno. Ve druhé polovině období přibývání oblačnosti a srážek. Po ránu a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost. Ranní teploty 8 až 2 °C, místy přízemní mrazíky. Denní teploty vyšplhají na 9 až 15 °C.

Období od 21. do 31. října

Oblačno až polojasno, místy déšť nebo přeháňky. Na vrcholcích hor přechodně srážky smíšené. "Ranní teploty klesnou na 5 až -1 °C. Denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 7 až 14 °C," vylíčila expertka přes počasí pro ŽivotvČesku.cz, že v závěru měsíce se teploty již dostanou pod nulu.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: