Reklama:

Novorozence přivezla matka autem, pak požádala sestru o otevření babyboxu, popsal Hess. Chlapeček dostal jméno Karel Severin

Babybox - Ilustrační snímek
Babybox – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 28. 9. 2024

V nemocnici ve Svitavech byl v babyboxu nalezen další novorozenec, který dostal jméno Karel Severin. Zdravě vypadající, přibližně dvouměsíční chlapeček, byl objeven oblečený v modrém svetříku a zabalený v bílé zavinovačce, uvedl to ve své zprávě zaslané do redakce ŽivotvČesku.cz zakladatel schránek pro mechtěné děti Ludvík Hess. "Jméno dostal po doktoru Karlu Severinovi, zesnulém restaurátorovi brněnských památek a významném mecenáši, na jehož počest byl chlapec pojmenován," upřesnil Hess.

Reklama:

Podle tamní vrátné přivezlo dítě auto, a matka požádala kolemjdoucí zdravotní sestru, aby jí pomohla otevřít babybox – což je jednoduchý proces zahrnující stisknutí jednoho tlačítka, vylíčil dále ve zprávě zaslané do redakce ŽivotvČesku.cz Hess.

Karel Severin se stal již osmým dítětem, které bylo letos odloženo do babyboxu, a celkově druhým v této nemocnici. Nejnovější případ upravil celkové skóre mezi chlapci a dívkami na 122 oproti 146.

Reklama:

Babyboxy, které jsou rozmístěny po celé České republice, poskytují bezpečné místo pro odložení dětí, jejichž rodiče nejsou schopni se z nějakého důvodu o ně postarat. Speciální schránky jsou vybaveny vytápěním a automatickým alarmem, který okamžitě informuje personál nemocnice o novém přírůstku.

Karel Severin dostane, stejně jako ostatní děti z babyboxů, speciální zlatý novorozenecký dukát, který pro něj nechá vyrazit Česká mincovna.

Na závěr je třeba připomenout, že spolek Babybox, který schránky provozuje, plánuje otevřít další dvě zařízení – jedno 5. listopadu v Plzni a druhé 5. prosince v Litoměřicích. Organizace vyzývá dárce, aby zvážili podporu nových babyboxů, které mohou pomoci zachránit další dětské životy.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: