Reklama:

Expertka přes dovolené ukázala na dvě destinace, kde si Čech může připadat jako v ráji a nezruinuje ho to

Dovolená - Ilustrační obrázek
Dovolená – Ilustrační obrázek
Foto: ŽivotvČesku
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 3. 10. 2024

Cestování do exotických destinací se i nadále těší velké oblibě. V poslední době se však turisté stále častěji odvracejí od klasických míst, jako je například Egypt, a hledají alternativy, které nabízejí zajímavější kombinaci zážitků. Jednou z nejvýhodnějších možností, jak si v říjnu užít exotiku za přijatelnou cenu, je podle expertky na dovolené ze společnosti Invia Jiřiny Ekrt Jiruškové Srí Lanka, jak uvedla pro ŽivotvČesku.cz. A pokud hledáte ještě dostupnější variantu, další horkou destinací jsou Spojené arabské emiráty.

Reklama:

Srí Lanka: Exotika s výhodným poměrem cena/výkon

Srí Lanka je známá pro své rozmanité krajiny, čajové plantáže a tropické pláže. Patří jednoznačně k destinacím, kde si každý najde něco pro sebe. Cestovatelé se mohou těšit na úchvatnou přírodu, kulturní památky a autentické zážitky v oblasti wellness a ajurvédy, což tuto destinaci činí stále populárnější. A co je důležité, Srí Lanka je pro Čechy skutečně cenově dostupná.

Reklama:

"Týdenní dovolená s programem all inclusive na Srí Lance vyjde na zhruba 25 tisíc korun, což je výborný poměr cena/výkon," uvedla pro ŽivotvČesku.cz Jiřina Ekrt Jirušková, expertka na dovolené. Ve srovnání s dalšími exotickými destinacemi, jako jsou Maledivy či Seychely, je Srí Lanka nejen levnější, ale také nabízí různorodější zážitky – od relaxace na pláži po kulturní a přírodní výpravy.

Spojené arabské emiráty: Luxus na dosah

Pokud je pro vás důležitá nejen exotika, ale i dostupnost a rychlost, jakou se na dovolenou dostanete, Spojené arabské emiráty (SAE) mohou být tou správnou volbou. SAE nabízejí moderní infrastrukturu, luxusní ubytování, výbornou gastronomii a vysokou úroveň služeb, ale co je zajímavé, stále se drží v cenově dostupné kategorii.

"V případě Spojených arabských emirátů se ceny pohybují od 15 do 20 tisíc korun za týdenní pobyt s programem all inclusive v pěkném hotelu," zdůraznila Jiřina Ekrt Jirušková pro ŽivotvČesku.cz. Jde o region, který láká na luxusní pláže, futuristické městské stavby a zábavní parky, přitahuje turisty nejen z Evropy, ale z celého světa.

Dubaj, jedno z nejznámějších emirátských turistických center, nabízí v zimních měsících příjemné klima kolem 25 °C a nekonečné možnosti zábavy – od nákupů v luxusních obchodních centrech až po adrenalinové zážitky na pouštních safari nebo relaxaci na pláži.

Kterou destinaci zvolit?

Volba mezi Srí Lankou a Spojenými arabskými emiráty závisí na tom, co od své dovolené očekáváte. Srí Lanka vás okouzlí svou přírodní krásou, klidnějším tempem a autentičností. Je ideální pro ty, kteří hledají kombinaci odpočinku a objevování neznámých kultur. Naopak Spojené arabské emiráty lákají na luxus, moderní infrastrukturu a dostupnost, což z nich činí skvělou volbu pro ty, kteří chtějí kvalitní služby a exotiku hned za rohem.

"Obě destinace však mají jedno společné – příznivé ceny v poměru ke kvalitě, což je pro mnohé cestovatele rozhodující faktor," dodala pro ŽivotvČesku.cz Jiřina Ekrt Jirušková.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: