Reklama:

Česko potrápí silný vítr, po víkendu ale nastane citelná změna

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 12. 10. 2024

Po nedělním větrném a deštivém počasí, kdy nás zasáhnou silné nárazy větru, přinese začátek příštího týdne tolik očekávané tereziánské babí léto. "Neděle bude zpočátku velmi turbulentní – očekáváme silné větry s nárazy až 70 km/h, na vrcholcích hor dokonce 90 km/h. Na většině území bude pršet, na horách dokonce sněžit, což může pocitově přinést teploty jen kolem 7 až 11 °C. Opatrnost je namístě, protože silný vítr může lámat větve a vyvracet stromy. Večer se však situace začne uklidňovat, přeháňky budou ustupovat," upřesnila pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Reklama:

Od pondělí se vše změní – počasí přinese stabilnější a teplejší dny s jasnou oblohou a příjemnými teplotami. Rána sice budou chladná, místy až mrazivá, s teplotami mezi 0 až 5 °C, ale během dne teploty dosáhnou příjemných 11 až 18 °C, zejména ve čtvrtek a v pátek, kdy se teploty dostanou na horní hranici.

Detaily počasí pro nadcházející dny:

Reklama:

Neděle: Silný vítr, nárazy až 70–90 km/h. Deštivo, na horách sněhové přeháňky. Denní teploty mezi 11 až 16 °C, pocitově 7–11 °C.

Pondělí: Polojasno, místy mlhy, ranní teploty 5 až 0 °C, přízemní mrazíky. Denní teploty 11 až 15 °C.

Úterý: Polojasno až oblačno, místy ranní mlhy. Teploty mezi 7 až 3 °C, denní teploty 12 až 16 °C.

Středa pátek: Slunečno až polojasno, rána s mlhami a nízkou oblačností. Teploty postupně narůstají od 12 do 18 °C, ideální pro podzimní procházky.

"Tereziánské babí léto nám tedy nabídne nejen stabilní počasí, ale i slunečné dny. Očekávejte klidnější a příjemnější podmínky, než jaké nám přinese větrná a deštivá neděle," dodala pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: