Reklama:

Po veřejném lynči kvůli hrudníku Arichtevy se Jolana Blažková objevila ve společnosti. Bez újmy podpořila manžela

Filip Blažek s manželkou Jolanou
Filip Blažek s manželkou Jolanou
Foto: Nextfoto
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 14. 10. 2024

Komentář: Začátkem letošního června se Jolana Blažková, manželka herce Filipa Blažka, stala nečekaně centrem mediální pozornosti. A nešlo zrovna o příjemnou pozornost. Po svém komentáři, ve kterém se vysmála herečce Veronice Arichtevě za její povislá prsa, sklidila drsnou kritiku ze všech stran. Lidé na sociálních sítích se pobuřovali a manikérku nekompromisně odsoudili. Někteří dokonce tvrdili, že by vůbec neměla chodit podporovat svého manžela Filipa na přímé přenosy taneční soutěže StarDance, která odstartovala o víkendu. Z pohledu dneška, čtyři měsíce po celé kauze, se však zdá, že emoce vychladly. Jolana se objevila na premiérovém večeru StarDance a manžela podpořit nakonec přišla. Redakce ŽivotvČesku.cz se zamyslela nad životností podobných kauz a nebezpečnými dopady takzvaného body shamingu.

Reklama:

Pořádná mela se strhla letos začátkem léta, když se Veronika Arichteva vyfotila bez podprsenky v šatech s hlubokým výstřihem a manželka známého herce Filipa Blažka jí napsala velmi nehezkou zprávu. Ačkoliv byla poslána soukromě, herečky se natolik dotkla, že se ji rozhodla zveřejnit. Kvůli výsměchu týkajícímu se jejích prsou se jí zastala celá armáda fanoušků i známých osobností. 

Reklama:

Na Jolanu Blažkovou se strhla obrovská lavina nenávisti a kritiky nebyl ušetřen ani její manžel Filip Blažek, který vystupoval v celé kauze zcela nevinně. Lidé začali upozorňovat i na to, že by silná NEobliba jeho manželky mohla ovlivnit jeho úspěch ve StarDance.

"Prosím, ať vaše žena nechodí na žádný TV přenos!!!" narážela tehdy v komentářích na jeho instagramovém profilu jedna z naštvaných sledujících. Naznačila tím, že by se mohla majitelka nehtového studia setkat se silnou nevolí fanoušků tváří v tvář.

Reakce na přítomnost Jolany Blažkové na zahajovacím večeru taneční soutěže StarDance ale nebyly ani zdaleka tak bouřlivé, jako byly na její osobu před několika měsíci. Je vidět, že ve světě showbyznysu má i ten největší skandál omezenou životnost. A možná že lidé, kteří Blažkovu manželku tenkrát tvrdě odsoudili, si uvědomili, že každý člověk dělá chyby.

Co se zdálo jako nezvratný společenský ortel, se po čase proměnilo v epizodu na okraji zájmu. Jolana si tím prošla a možná i díky tomu pochopila, jak tenká je hranice mezi chvilkovou neuvážeností a veřejným lynčováním. Arichtevě se tehdy omluvila s tím, že za svými slovy si stojí. Sama má silikonové poprsí a na přirozenost, která má do dokonalosti daleko, je podle všeho háklivá.

Je však nebezpečné prezentovat podobné názory na sociální síti, ať už jde o veřejný, nebo soukromý komentář.

Takzvaný body shaming, tedy kritika vzhledu, ať už úmyslná, nebo neúmyslná, má často dalekosáhlé dopady. V případě Arichtevy šlo o komentář, který nejenže zasáhl ji osobně, ale otevřel diskuzi o tom, jakým způsobem vnímáme a hodnotíme ženské tělo. Body shaming je forma psychického útoku, která může ovlivnit sebevědomí a pohled na vlastní tělo nejen u veřejně známých osob, extrémní nebezpečí představuje především pro dospívající a mladé lidi.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: