Rodina přišla o milující babičku. Jejím jménem rozdá 24 tisíc vánočních dárků dětem v nouzi

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek
Foto: Pixabay.com
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 18. 12. 2020

Příbuzní Nory Wilkinson, kterou okolí znalo jako milující babičku a ženu s velkým srdcem, se rozhodli uctít její památku krásným gestem. Nora každoročně nadělovala dary rodině, ale i dítěti v nouzi. Její nejbližší chtějí v tradici pokračovat a podařilo se jim to ve velkém.

Nora Wilkinson se řídila mottem »je milé, být milý«. Už před 30 lety začala každý rok kupovat vánoční dárky dětem, které by bez ní pod stromečkem nic nenašly. Když před 5 lety zemřela, pozůstalé napadlo ji uctít tím, že budou pokračovat.

V uplynulých letech se rodina snažila vzbudit pozornost na internetu a přimět i ostatní k tomu, aby v období svátků mysleli na děti, které to v životě neměly lehké. Až letos se jim ale podařilo spojit s větším množstvím lidí a udělat tak radost tisícům dětí.

Nory rodina letos nashromáždila dary v hodnotě čtvrt milionu korun, které rozešle více než 5 tisícům rodin. Zapojili se milí dárci, přátelé a v neposlední řadě i pár firem.

Pyšná babička

Jízdní kola, deskové hry, hygienické potřeby, to vše a mnohem víc bude rodinám posláno tajně, aniž by věděly, od koho dary přichází. "Babičky motto bylo krátké a prosté, ale obzvlášť letos ovlivnilo velké množství lidí,“ napsala na facebookových stránkách projektu Nory vnučka.

We love to see children supporting Norah’s North Pole. The empathy and kindness they show other children who they don’t...

Zveřejnil(a) Norah's North Pole dne Neděle 29. listopadu 2020

Dárky už jsou z velké většiny zabalené a některé už jsou i na cestě pod stromečky nic netušících dětí, které budou mít na Štědrý den větší štěstí, než si myslely. Zázraky se o Vánocích skutečně dějí a babička Nora by na svou rodinu byla neskonale pyšná.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.