Dojemná slova pro Evu Jurinovou. Byli jsme sladění na stejnou vlnu, říká Zbyněk Merunka

Zbyněk Merunka zavzpomínal na Evu Jurinovou
Zbyněk Merunka zavzpomínal na Evu Jurinovou
Foto: nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 14. 1. 2021

Ve věku 67 let zemřela bývalá moderátorská hvězda televize Nova Eva Jurinová. O jejím úmrtí informovala rodina. Zpráva zasáhla nejen fanoušky ale i řadu kolegů, mezi nimi toho nejbližšího Zbyňka Merunku (70), s nímž roky tvořila moderátorkou dvojici na nejsledovanější tuzemské stanici. "Na Evu budu vzpomínat do konce svého života," řekl letitý parťák charismatické moderátorky pro ŽivotvČesku.cz.

Přívětivá, vzdělaná i náročná Eva Jurinová se nejvíce proslavila jako moderátorka zpravodajské relace v televizi Nova. Po odchodu z nejsledovanější tuzemské komerční stanice se stala mluvčí motolské nemocnice, kde působila 11 let. Jako novinářka vybavená skvělými rétorickými schopnostmi předávala zkušenosti mladým moderátorům. Její hlas také provází cestující v pražském metru, Jurinová namluvila hlášení pro linku B.

O úmrtí Evy Jurinové informovala rodina. Podle Seznam Zprávy energická dáma dne 3. ledna podlehla dlouhé těžké nemoci.

Po svých 60. narozeninách většinu času trávila v Sadské, kde dva roky zastávala i funkci starostky. Nakonec se ale s manželem rozhodli pro návrat do Prahy.

"Eva byla výborná kolegyně, spolehlivá, vždy připravená, což je ve zpravodajství velmi důležitá vlastnost. Byli jsme sladění na stejnou vlnu. Šlo nám to. S Evou jsme se shodli v tom, že to byly na TV Nova naše nejkrásnější roky života. Byl to náš vrchol a rádi jsme na ty roky vzpomínali. Na Evu budu vzpomínat vždy jen v tom nejlepším," řekl pro ŽivotvČesku.cz zarmoucený Zbyněk Merunka, který s Evou Jurinou zůstal v kontaktu i poté, co oba ukončili působení na TV Nova.

Jurinová cítila příchod stáří, ale stále žila velmi aktivně. Sledovala dění okolo koronavirové krize a přemýšlela o nových projektech. Dne 3. ledna 2021 bohužel čas elegantní dámu a velkou profesionálku dostihl definitivně. Poslední rozloučení se konalo ve středu. "S mojí milovanou Evičkou jsme se rozloučili v úzkém rodinném kruhu," uvedl manžel Václav Jurina.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.