Lidé jsou proti očkování, cestovat budete moci jen s negativním testem, předpovídá vědma

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek
Foto: Archiv ŽivotvČesku.cz
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 15. 1. 2021

S cestováním za hranice to bude v roce 2021 složité také kvůli tomu, že hodně lidí v České republice zatím odmítá očkování. Myslí si to vědma a její karty. "Ta nepříjemná situace se bude dál protahovat," uvedla pro ŽivotvČesku.cz Barbara Kočková (52).

Nejen Česká republika svádí intenzivní boj s koronavirem. Podobná situace je i v dalších evropských státech. Vakcinační proces jde pomalu a je otázkou, zda epidemii pomohou zbrzdit teplejší jarní měsíce a příliv slunečních paprsků.

Kartářka Barbara Kočková vyložila karty a odhadla, co nás čeká v létě. Podle ní bude očkovací proces provázet řada problémů. Vláda bude bojovat s nedůvěrou, kterou část společnosti k vakcíně má a i dále mít bude.

"Situace bude jiná, než tomu bylo při jarní vlně. Ta nepříjemná situace se bude protahovat. Bude opatrný náš stát i ostatní státy budou opatrnější. Karty mi daly najevo, že velká část lidí je zásadně proti očkování, vycestovat za hranice tak bude spíše podmíněno negativním testem. Letošní rok nebude pro cestování přívětivý," uvedla pro ŽivotvČesku.cz Kočková.

Podle kartářky velké procento lidí dá přednost České republice s tím, že do ciziny za každou cenu nemusí. Velký zájem by měl být také o sousední Slovensko. Cesta k moři ale podle kartářky jednoduchá nebude.

"Najdou se i lidé, kteří budou chtít vycestovat za každou cenu. Nebudou podléhat strachu a budou si chtít užit dovolenou u moře. Nebude to pro ně ale nic jednoduchého, určitá omezení budou přetrvávat i přes léto," odhalila kartářka pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.