Kristýna Leichtová o Comebacku: Byla to práce za odměnu. Charaktery byly přestřelené, vzpomíná

Kristýna Leichtová by si natáčení Comebacku klidně zopakovala
Kristýna Leichtová by si natáčení Comebacku klidně zopakovala
Foto: nextfoto.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 20. 1. 2021

Výraznou dominantou televizní zábavy byl před deseti lety velmi populární sitcom Comeback. Ten dopřál divákům humorné scénky ze života a odlehčení od náročných témat každodenního života. Jednu z hlavních rolí ztvárnila i krásná herečka Kristýna Leichtová (35) alias Iva Pacovská. "Byla to těžká práce, ale ve výsledku jsme byli skvělá parta," zavzpomínala na seriál pro ŽivotvČesku.cz.

Celé tři roky vévodil sitcom Comeback televizní zábavě a bavil diváky nejsledovanější tuzemské komerční stanice. První díl spatřil světlo světa 4. září 2008 a téhož roku už se umístil na bronzové příčce v divácké anketě ANNO v kategorii neoblíbenějšího pořadu televize Nova.

Za mimořádným úspěchem stála i parta skvělých herců. Roli Ivy Pacovské, dcery hlavního hrdiny a bývalé hudební hvězdy Tomáše Pacovského v podání Tomáše Matonohy (49), si zahrála talentovaná herečka Kristýna Leichtová, která na účast v seriálu vzpomíná moc ráda.

"Na Comeback vzpomínám samozřejmě s láskou. Byla to jedna z těch prací, které jsou opravdu za odměnu. Je to těžká práce, ale ve výsledku jsme byli skvělá parta lidí a moc dobře se nám spolupracovalo," řekla Kristýna Leichtová pro ŽivotvČesku.cz.

Podle ní měli všichni herci v seriálu určitou podobnost se svojí postavou. "Myslím, že to bylo celkem dobře obsazené. Ty charaktery byly samozřejmě přestřelené, ale mám pocit, že každý z nás má trošku něco z té postavy. Je pravda, že v roli Ivy jsem taková sarkastická a taky jsem tak trochu hlava rodiny," přiznala pro ŽivotvČesku.cz dvojnásobná maminka malých dcer Dorotky a Rozárky, které má s partnerem Vojtěchem Štěpánkem.

Zábavné pořady a seriály podobné Comebacku by na televizní obrazovce uvítala a v případě nabídky by se do podobného formátu pořadu jako herečka určitě zapojila.

"Teď je to v televizi trochu deprese, samé lékařské prostředí nebo detektivky. Chybí mi více humoru. Samozřejmě by bylo moc fajn vrátit se k podobné práci jako mi nabídl sitcom Comeback. Ale nutno říct, že natáčení a tvorba takového seriálu není vůbec žádná sranda. Každý má představu, že je to velmi humorné, ale je to daleko těžší než jakákoli klasická seriálová tvorba," dodala Kristýna Leichtová pro ŽivotvČesku.cz.


Zajímavosti o Comebacku:

• První díl byl odvysílán 4. září 2008.
• Poslední díl se objevil na televizních obrazovkách 24. října 2011.
• V letošním roce 2021 tomu bude 10 let, co Comeback opustil vysílání TV Nova
• Sitcom se dočkal dvou řad, měl 51 dílů a celkem 12 speciálů.
• Herec Martin Dejdar byl za roli Ozzáka dokonce zvolen »Mužem roku« v Anketě ANNO 2008. Porazil tak silnou konkurenci – moderátory Karla Voříška a Reye Korantenga.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.