Proměna Paddyho z Kelly Family: Dlouhé vlasy jsou pryč, charisma neztratil. Ve 43 letech má image rockera

Paddy Kelly je už dospělý muž, který oslavil 43. narozeniny
Paddy Kelly je už dospělý muž, který oslavil 43. narozeniny
Foto: Profimedia.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 3. 2. 2021

Kapela Kelly Family především v 90. letech a na počátku nového milénia pobláznila doslova celý svět. Způsobila mánii, která trvala dlouhé roky, jejich koncerty byly beznadějně vyprodané a jejich přítomnost způsobila nejednou mdloby fanoušků. Jedním z nepřehlédnutelných členů skupiny byl i Paddy Kelly (43), který poutal pozornost nejen svým pěveckým výkonem, ale i dlouhou »hřívou«, kterou by mu mohla závidět leckterá dívka.

Zpěvák s irskými kořeny začínal v rodinné kapele Kelly Family, která zažila slávu v té době opravdu nevídaných rozměrů. V roce 1994 spatřila světlo světa píseň An Angel a tehdy se sedmnáctiletý Paddy společně s mladším bratrem Angelem (39) stali hvězdami světové populární scény a fanoušci je přímo zbožňovali. Následovaly hity jako Fall In Love With An Alien, One More Song nebo Take My Hand. Dlouhovlasý mladík měl už tehdy našlápnuto na velmi slibnou kariéru.

V roce 2002 přišla zásadní změna, když se zbavil dlouhých vlasů, které byly jeho bytostnou součástí. O rok později zahájil sólovou dráhu. Možná i kvůli nalezení klidu a životní rovnováhy se rozhodl stáhnout do ústraní a na podzim roku 2004 vstoupil do kláštera v jižní Francii, přijal jméno br. John Paul Mary a stal se členem Společenství svatého Jana. Věnoval se studiu teologie a filozofie. Hudbu však propojoval i s duchovním životem.

Klášter opustil v roce 2010 a rok nato zazářil na prvním pařížském koncertě po šesti letech v ústraní. "Získal jsem novou sílu, teď jsem opět tady a jsem moc šťastný," řekl nadaný hudebník Paddy Kelly pro web bunte.de. Zpěvák, který mluví plynně pěti jazyky a má jedenáct sourozenců, se v dubnu 2013 oženil v irském opatství Ballintubber Abbey s dlouholetou přítelkyní a novinářkou Joelle Verreetovou.

"Hodně mých písní má velmi hluboká témata a právě teď v této mimořádně obtížné době, jsem chtěl vydat pozitivní píseň, která by lidem prostě udělala radost," vyjádřil se Paddy Kelly na svých oficiálních stránkách k singlu Beautiful Madness, který byl reakcí na kritickou situaci v souvislosti s celosvětovou pandemií koronaviru a měl fanouškům předat jisté poselství.

Jeho úspěch neustal ani poté, co započal vlastí sólovou dráhu a strávil tolik let mimo hudební průmysl. Vydal několik desek a byl jedním z koučů v pěvecké soutěži The Voice of Germany (v Česku známé jako Hlas Česko Slovenska, pozn. red.).

Na zpěvákovo turné iD Live se prodalo téměř půl milionu lístků a s nezaměnitelným hlasem obrovského rozsahu nepřestává být uznávaným a oblíbeným umělcem. S manželkou žijí momentálně v sousedním Německu.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.