Roman Prymula vyrazil na fotbal. Káže vodu a pije víno, vzkázali Piráti. Na Slavii se objevili i další prominenti

Epidemiolog Roman Prymula
Epidemiolog Roman Prymula
Foto: nextfoto.cz
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 18. 2. 2021

V České republice platí nouzový stav a po 21. hodině je zakázáno vycházení. Existují určité výjimky, ale návštěva fotbalového utkání mezi nimi není. Přesto na stadionu v Praze v Edenu bylo ve čtvrtek večer hodně živo. Zápas Evropské ligy mezi Slavií a Leicester City si nenechali ujít například epidemiolog Roman Prymula (57) či hradní kancléř Vratislav Mynář (53). Redakce ŽivotvČesku.cz zjišťovala vyjádření premiéra Andreje Babiše (66) k tomu, že někteří lidé z veřejného života si vyrazili za zábavou, předseda vlády ale do vydání článku nereagoval. Ve čtvrtek pozdě večer ale reagoval přímo Roman Prymula. Uvedl, že letos neměl dovolenou a že byl na legálním fotbale.

Kromě epidemiologa Romana Prymuly zachytil fotograf Deníku Sport na tribuně také hradního kancléře Vratislav Mynář, místopředsedu ODS Alexandra Vondru, ředitele České televize Petra Dvořáka či tenistku Petru Kvitovou. Na tribuně seděl také šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, ten si ale obhájí, že utkání sledoval z pracovních důvodů.

Snímek se objevil ve chvíli, kdy Česká republika zažívá nejtěžší fázi v boji s koronavirem a právě Roman Prymula uvažuje nad tím, že by bylo ideální v České republice zavést úplný lockdown.

"Rčení "Kázat vodu a pít víno" dostalo v současné covid krizi úplně nový rozměr. Roman Prymula, který ještě dopoledne volal po co nejtvrdším lockdownu, sledoval živě Slavii a Leicester," tak snímek okomentovala Pirátská strana na svém facebookovém profilu.

Redaktoři webu ŽivotvČesku.cz kontaktovali ministra vnitra Jana Hamáčka i premiéra Andreje Babiše s dotazy, jak je možné, že někteří lidé chodí na sportovní utkání, když veřejnost je opakovaně vyzývána k tomu, aby domovy opouštěla jen v nejnutnějších případech. Ministr vnitra ani předseda vlády na dotazy zatím nereagovali.

Pozdě večer se k účasti na fotbale vyjádřil přímo Roman Prymula. "Ano, byl jsem s dvě hodiny starým negativním testem a respirátorem na legálním fotbalovém zápase s povolenou návštěvou diváků. Podotýkám, že jsem letos neměl žádnou dovolenou, natož zahraniční. Zdá se, že smím být pouze doma," zaslal epidemiolog SMS do redakce CNN Prima News.

Když lidem zakážeš sportovat a chodit na sportovní utkání, ale ty sám si v klidu zajdeš na zápas Evropské ligy.. Český fotbal pro fanoušky

Zveřejnil(a) Fotbal a vše kolem něj dne Čtvrtek 18. února 2021

Pro Romana Prymulu to není první výstřelek. V říjnu 2020 se po boku Jaroslava Faltýnka objevil v restauraci na Vyšehradě, která měla být z nařízení vlády uzavřena. Tehdy musel rezignovat na post ministra zdravotnictví.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.