Obchodní řetězec začal s prodejem antigenních testů, mezi lidmi je velký zájem. Promluvil Roman Šmucler

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek
Foto: Pixabay
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 9. 3. 2021

Známý obchodní řetězec od úterý prodává antigenní testy s odběrem z přední části nosu. Mezi lidmi sortiment vyvolal poměrně silný zájem. Jeden zákazník může koupit pouze jedno balení za den. "Je to věc, která se v západní civilizaci už měsíce funguje," řekl pro ŽivotvČesku.cz lékař Roman Šmucler (51).

Ve všech prodejnách Kaufland jsou dostupné testy Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test. Za jeden lidé zaplatí 149,90 koruny.

"Je to věc, která se v západní civilizaci už měsíce funguje, v Americe to funguje od podzimu. Je škoda, že tohle jsme neměli zavedené už dříve. Země, které to takto dříve používaly, mají menší počet zemřelých. Je to jedna z cest," zhodnotil pro ŽivotvČesku.cz Roman Šmucler, který během první vlny epidemie byl členem Ústředního krizového štábu.

Podle informací redakce ŽivtvČesku.cz plánují zavedení prodeje antigenních testů i další řetězce. Jedním z nich je Globus a Albert.

"Zvažujeme tento sortiment a v současné chvíli zjišťujeme jeho dostupnost od dodavatelů a týkalo by se to nejen řetězce Tesco, ale i našich sesterských prodejen Žabka," řekl pro ŽivotvČesku.cz mluvčí Václav Koukolíček.

Testy pro domácí testování na koronavirus, které lze provést bez přítomnosti zdravotníka, prodávají také tuzemské lékárenské sítě.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.