Lindsey Vránová utonula při záchraně štěněte. Zasáhlo to tu všechny, říká kanadský novinář

Petr Vrána tragicky přišel o manželku Lindsey.
Petr Vrána tragicky přišel o manželku Lindsey.
Foto: Profimedia.cz
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 10. 3. 2021

Manželka kapitána HC Oceláři Třinec Petra Vrány (35) před několika dny zemřela, když chtěla pomoci štěněti na zamrznuté údolní nádrži Slezská Harta. Prolomil se pod ní led a ve věku 35 let doplatila na vlastní dobrosrdečnost. Pro její rodiče, Lizu a Brada Martinovi, byla vytvořena sbírka, díky které se mohou oba vydat na pohřeb své dcery do České republiky. "Lindseyna smrt tady v Novém Skotsku zasáhla všechny," uvedl exkluzivně pro ŽivotvČesku.cz kanadský novinář Willy Palov z deníku Herald.

Lindsey Vránové bylo pouhých 35 let, když utonula v nádrži Slezská Harta poté, co se pod ní prolomil led. Doplatila na vlastní dobrosrdečnost, ze zamrznuté plochy se totiž snažila pomoct štěněti. Když ji záchranáři nalezli, už jí nebylo možné pomoci.

Hokejista Petr Vrána byl se svou Lindsey už od 18 let a jako pár byli známí v Kanadě, kde se ve městě Halifax seznámili, ale i v Česku. Zpráva o úmrtí maminky pětiletého syna Lea zarmoutila lidi napříč kontinenty. "Lindseyna smrt tady v Novém Skotsku zasáhla všechny," uvedl pro ŽivotvČesku.cz kanadský novinář Willy Palov.

Smutek zasáhl i fanoušky Petra. "Petr Vrána byl v letech 2002 - 2005 velmi populárním hráčem týmu Halifax Mooseheads, tragédie se tak dotkla i hokejových příznivců," vysvětlil Palov pro ŽivotvČesku.cz.

Rodiče Lindsey, Brad a Liza Martinovi, jsou v tamní komunitě oblíbení a nikdo neváhal jim po tragédii pomoct. "Rodina Martinových je v komunitě dobře známá, Brada a Lizu podpořila spousta přátel," upřesnil novinář pro ŽivotvČesku.cz.

Pro rodiče zesnulé Lindsey byla založena sbírka, za peníze z ní se mohou vypravit do Česka a naposledy se s dcerou rozloučit. "Brad byl učitelem a basketbalovým trenérem na střední škole Prince Andrew High School v Dartmouthu, lidé, kteří zorganizovali sbírku, jsou jeho bývalí kolegové a hráči. Hlavní organizátorkou je Samantha Condranová, která pod jeho vedením hrála basketbal," sdělil pro ŽivotvČesku.cz Palov.

Rodiče Lindsey Vránové už díky penízům ze sbírky zařídili vše potřebné. "Mám za to, že Liza už je v České republice a Brad je na cestě," doplnil novinář Willy Palov pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.