František Nedvěd: Zásadní změna v léčbě rakoviny. Chemoterapie moc nezabrala, prozradil

Hudebník František Nedvěd zemřel
Hudebník František Nedvěd zemřel
Foto: Profimedia.cz
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 11. 3. 2021

František Nedvěd (73) v loňském roce ztratil hlas a přiznal, že bojuje se zákeřnou rakovinou. Legenda českého folku, country a trampské hudby nyní přichází s potěšující zprávou pro všechny své fanoušky, kteří se modlí za jeho uzdravení. "Cítím se dobře, chemoterapie už není, už jen ozařování," řekl pro ŽivotvČesku.cz legendární muzikant.

Posledních několik měsíců nebylo pro Františka Nedvěda jednoduchých. Boj s rakovinou je velmi těžkou záležitostí, která pro vynikajícího hudebníka ještě neskončila. Naštěstí je ale vše na dobré cestě. "Ještě na tom pracujeme. Chemoterapie už není, je ozařování a půjdu už jen třicetkrát. Končím 10. dubna a cítím se dobře," řekl Nedvěd pro ŽivotvČesku.cz radostnou novinku.

S nádorem přišla i ztráta hlasu a zpěv byl po dlouhou dobu pro Františka Nedvěda tabu. To se k radosti hudebníka i jeho fanoušků změnilo. "Hlas se zlepšil po radioterapii, chemoterapie moc nezabrala. Ta mi akorát nádor zmenšila, ale ještě tam zbyly zbytky. Operace nebude, není potřeba. Ještě je to tak na 50%, ale už si na mě rodina stěžuje, že na ně křičím, já jsem jen šeptal," popsal národem milovaný hudebník pro ŽivotvČesku.cz svůj aktuální stav.

Pro fanoušky, kteří by se chtěli o zlepšujícím se zdraví Františka Nedvěda přesvědčit, si legendární zpěvák připravil nové video. Na záběrech je slyšet fenomenální hlas, po kterém se příznivcům stýskalo. "Na známém videokanálu je záznam krátkého vystoupení s Vojtou Nedvědem, natáčeli jsme minulý víkend jen na terase," doplnil František Nedvěd radostně pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.