Vydala se kempovat, po probuzení měla obličej v ohni. Popálená učitelka statečně bojuje s osudem

Halie Tennantová s manželem, který jí je oporou
Halie Tennantová s manželem, který jí je oporou
Foto: Profimedia.cz
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 16. 3. 2021

Halie Tennantová (29) z Austrálie se v květnu loňského roku vydala kempovat s kamarádkou poté, co zjistila, že přišla o miminko. Smutek chtěla zahnat v lesích, kde ale došlo ke strašlivé nehodě. Když spala, nevědomky se obličejem přiblížila k ohni a přišla tak k ošklivým popáleninám. Několik dní strávila v kómatu, prodělala řadu operací a manžel, kterému nabídla, aby ji opustil, jí je po celou dobu oporou. Nyní se snaží vrátit k běžnému životu.

Australská učitelka Halie Tennantová se v květnu loňského roku vydala kempovat poté, co se dozvěděla, že přišla o miminko. Chtěla přijít na jiné myšlenky a s kamarádkou plánovala pouze jednu noc strávenou v přírodě. Ta jí ale změnila celý život.

Halie se ve spánku obličejem příliš přiblížila k ohni. "Podle lékařů byly receptory bolesti na mé tváři spáleny příliš rychle a já jsem tak neměla ani šanci vědět, co se děje," uvedla žena s nelehkým osudem v rozhovoru pro australský magazín That's Life.

"Chtěla jsem uniknout z reality a kempování se mi zdálo jako dobrý nápad. Pamatuji si, že jsem usnula při sledování hvězd, pak už se mi vybavuje jen probuzení s obvázaným obličejem," zavzpomínala Tennantová na první nepříjemné dny.

Učitelku z plamenů vytáhla její kamarádka Kenzie, která jí tak zachránila život. Záchranáři ji následně odvezli rovnou na oddělení intenzivní péče v nemocnici v Melbourne. "Moje identita zmizela. Navzdory všemu ale vím, že mám velké štěstí, že jsem naživu," řekla Halie, která se svým osudem statečně bojuje.

Halie Tennantová za sebou má aktuálně už několik operací a stále prochází léčbou, která by měla zmírnit zjizvení obličeje. "Docházím za psycholožkou a pomalu se začínám smiřovat s tím, jak dnes vypadám. Manželovi jsem nabídla, aby mě opustil, nechtěla jsem, aby měl pocit, že se mnou musí žít. On ale odmítl, řekl, že mě miluje a nikdy neodejde," popsala učitelka, jakou má v manželovi oporu.

Nyní dělá Halie vše pro to, aby se co nejdříve vrátila k běžnému životu. "Docházím k psycholožce a už se začínám smiřovat s tím, že vypadám tak, jak teď vypadám. Občas se setkávám s lidmi, kteří můj vzhled ošklivě komentují, ale už si z toho moc velkou hlavu nedělám, vím, že mohu mnohé děsit. Doufám jen, že se brzy vrátím do práce," doplnila Tennantová, které lékaři během pár měsíců znatelně pomohli.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.