Kadeřník nebo manikérka v době vládních nařízení. Je způsob, jak si služby můžete dopřát, říká podnikatelka

Služby - Ilustrační snímek
Služby – Ilustrační snímek
Foto: Profimedia.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 29. 3. 2021

V době epidemie koronaviru jsou uzavřeny kvůli vládním opatřením služby kadeřnictví, nehtových studií nebo masážních salónů. Nedostupnost »zkrášlujícího servisu« chybí nejen ženám, ale i mužské části obyvatelstva. V Česku pokračuje i nadále nouzový stav, který Sněmovna schválila až do neděle 11. dubna. Během něj by měly stále platit zavedené restrikce, které se týkají i služeb. Existuje však řešení, jak si lze nechat udělat nový účes, manikúru nebo gelové nehty. "Od 6. dubna musí být zatím 1x týdně antigenní test a lze dojít k zákazníkovi domů," uvedla nehtová specialistka a majitelka salónu pro ŽivotvČesku.cz.

Nikdy dříve nebyly tak žádanými služby kadeřníků, manikérek nebo masérek. Hlavním důvodem jsou vládní opatření, která tyto podniky uzavřela. Dlouhé měsíce lidem připadají spíše jako roky, protože málokdo je schopen si doma stejně jako v kadeřnictví ostříhat nebo nabarvit vlasy či se postarat o profesionální úpravu nehtů.

Málokdo však ví, že si může i nyní dopřát služby profesionálů z oboru v domácím prostředí. "I v této zvláštní době je povolena docházková služba (pokud je hygienou povolen provozní řád pro mobilní služby), proto má plno žen upravené nehty. Nemohou přijít do salonu, kde se opatření dají zajistit, ale pozvou si mě k sobě domů a vše je v jejich režii. Při tomto dlouhém uzavření provozoven by už gel z nehtů byl sundán," řekla nehtová specialistka a podnikatelka Martina Bartůňková pro ŽivotvČesku.cz s tím, že kvalita služby je taková, jak jsou lidé zvyklí.

"Všichni ve službách - pedikúra, modeláž nehtů, kadeřnice, masáže a další mohou fungovat, ale musí být hygienou schválený provozní řád na docházkovou službu (nebo fungují tajně). Od 6. dubna musí být zatím 1x týdně antigenní test. Je to nelogické… U mě v salonu se sejít nemůžeme, ale u zákazníka doma ano," dodala Martina Bartůňková pro ŽivotvČesku.cz.

Návštěva kadeřníka nebo třeba manikérky doma tak není nic nemožného. Je však nutné dodržet co nejkratší kontakt – omezit ho na dobu, která je nezbytně nutná. Lidé by ale měli brát v potaz, zda je pro ně služba natolik důležitá. I přes testování totiž stále existuje zdravotní riziko.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.