Po 7 letech se Monika Absolonová rozešla: Psychiatr vysvětlil, proč často vztahy zničí »sedmička«

Monika Absolonová a Tomáš Horna
Monika Absolonová a Tomáš Horna
Foto: nextfoto.cz
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 1. 5. 2021

Zpěvačka Monika Absolonová (44) oznámila rozchod se svým snoubencem a otcem jejich dětí - bývalým hokejistou Tomášem Hornou (40). Snoubencům láska krachla po 7 letech. Sama zpěvačka uvedla, že důvodů bylo více. "Ta sedmička hraje ve vztazích nějakou roli," řekl pro ŽivotvČesku.cz psychiatr Jan Cimický (73) a nastínil, co nejčastěji bývá po tak dlouhé době důvodem rozchodu.

Je to rána nejen pro samotnou maminku dvou kluků, ale i pro její nejbližší a fanoušky. Nikdo totiž nečekal, že Monika se rozejde s mužem, se kterým má dvě milované děti. Navíc po 7 letech.

"Ve vztazích je možné víceméně cokoliv. Záleží na dobré vůli obou stran, takže i návrat není vyloučen. Ta sedmička hraje ve vztazích nějakou roli. Vyčerpají se zdroje, které člověk dosazuje do vztahu, mezi ně patří třeba přitažlivost či to, že si jeden váží druhého. Po sedmi letech se také odkládají růžové brýle a pak je s tím potřeba pracovat jako s realitou, aby se ty zdroje obnovily. Dobré je si dát odstup, jíst kaši, když je ještě horká, není dobré, chce to vždycky odstup," vysvětlil pro ŽivotvČesku.cz Jan Cimický, co se skrývá za tím, že 7 let bývá ve vztazích, ale i manželství rizikové.

"Je to smutné, bolavé a osobní, ale bohužel i to je život. A protože budeme vždy především rodiče dvou úžasných kluků, kteří se za pár let naučí číst, tak zde veřejně nebudu vysvětlovat důvody," uvedla Monika ve svém prohlášení na Instagramu k rozchodu se snoubencem a otcem jejích dětí Tomášem Hornou. "Jediné, co k tomu řeknu, že jich je, jak tomu bývá, více," zdůraznila zpěvačka.

Monika Absolonová a dnes už expartner spolu tvořili pár od roku 2014. V roce 2016 se zasnoubili a už to vypadalo, že svůj vztah povýší do stavu manželského. Teď Monika své okolí zaskočila oznámením rozchodu. Oba spolu vychovávají dva syny - jako prvního přivítali na svět v roce 2015 syna Tadeáše, v roce 2018 se jim narodil syn Matouš.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.