Byl odhalen 36 let starý dopis princezny Diany. Rozplývá se v něm nad vztahem svých dvou synů

Princezna Diana se syny Harrym a Williamem
Princezna Diana se syny Harrym a Williamem
Foto: Profimedia
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 22. 5. 2021

Britská média odhalila úryvek dopisu, který psala princezna Diana (†36) v roce 1985, tedy 12 let před svou smrtí a pouhého půl roku poté, co přivedla na svět prince Harryho (36). Popisuje v něm, jak silné pouto mezi sebou měli její dva synové, kteří jsou dnes rozkmotřeni. Princ William (38) svého mladšího bratra Harryho chránil a zahrnoval ho viditelnou láskou, uvedla v dopise před svou smrtí princezna z Walesu.

Princ Harry a princ William dlouhá léta sdíleli silné pouto, obzvláště po smrti milované maminky si byli velmi blízcí a vzájemně se podporovali. To se změnilo poté, co Harry společně s Meghan Markleovou odjel do Ameriky a královskou rodinu probíral v rozhovoru s Oprah Winfreyovou. Na povrch vypluly i soukromé záležitosti, které mohly jeho blízké poškodit. Stalo se tak navíc v období, kdy byl princ Philip v nemocnici a zanedlouho po odvysílání rozhovoru se slavnou moderátorkou zemřel.

Princeznu Dianu by dnes rozkmotření jejích synů velmi mrzelo. Pozorovala totiž, jak silné pouto mezi sebou měli už v době, kdy Harry ještě ani nechodil a nemluvil. "William svého malého bratříčka zbožňuje, neustále ho zahrnuje polibky a objímá ho. Nás jako rodiče k němu skoro nepustí," napsala zesnulá princezna v dopise, který cituje britský deník Mirror.

Vztah královských bratrů ještě zesílil poté, co jejich matka zemřela a společně museli jít na její pohřeb s vědomím, že je pozoruje celý svět. Nyní pouto výrazně ochladlo kvůli rozhovoru, který Harry poskytl Oprah Winfreyové a britská média informují, že William je z chování a vystupování svého bratra zklamaný.

Princové Harry a William se mají sejít v červenci u příležitosti odhalení sochy princezny Diany, která má být uctěním její památky. Akce bude také připomínat výročí jejího narození, kdyby v roce 1997 nezemřela při tragické autonehodě, oslavila by letos 60. narozeniny.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.