Deštivá neděle a teplotně podprůměrné pondělí. Meteoroložka uvedla, který den bude připomínat léto

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: Pixabay
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 29. 5. 2021

Teplotně podprůměrný květen končí a teploty přes dvacet stupňů Celsia si užijeme až v průběhu června. Neděle i pondělí budou ve znamení dešťových přeháněk, místy se objeví také bouřky. "V neděli bude pršet hlavně na Moravě a ve Slezsku, v Čechách by vody mělo spadnout méně," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová s tím, že ani začátek června nebude ideální.

Celý měsíc květen byl teplotně podprůměrný, ale velmi bohatý na srážky. To je počasí, které prospívá přírodě, ale v lidech žádnou pozitivní náladu neprobouzí. Tak jak květen probíhal, bude i končit. Teplot nad dvacet stupňů Celsia se nedočkáme ani začátkem června.

"První předpovědi na víkend ukazovaly, že rtuť teploměru bude atakovat hranici 20 stupňů Celsia, nyní už je jasné, že budeme rádi i za 18 stupňů Celsia. Neděle bude navíc velmi deštivá. Pršet bude hlavně na Moravě a ve Slezsku. Tam bude pršet na 60 procentech území, v Čechách očekáváme déšť na 30 procentech území," popsala průběh neděle pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Pondělí bude v podstatě stejné jako neděle, jen by se teplota mohla dostat na 19 stupňů Celsia. "Poslední květnový den bude podobný jako neděle. Bude polojasno, během dne až oblačno, místy se objeví bouřky. Denní maxima budou 15 až 19 stupňů Celsia," upřesnila pro ŽivotvČesku.cz expertka na počasí s tím, že jako pondělí bude vypadat celý pracovní týden. Až první červnový víkend by měl přinést teploty přes dvacet stupňů Celsia, místy vykoukne slunce, ale stále budou hrozit dešťové přeháňky.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.