Zdeněk Pohlreich zhodnotil první den po otevření restaurací. Je to horší než před rokem, říká
V pondělí se mohly po dlouhé době otevřít návštěvníkům dveře interiérů restaurací. Hosty tak ve svých podnicích mohl po měsících přivítat i renomovaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (64), jehož stravovací zařízení nedisponují zahrádkami či terasami. První den ovšem nehodnotil příliš pozitivně. "Myslím, že je to o něco horší, než to bylo před rokem. Mám takový pocit, že je to trošku pomalejší," řekl Zdeněk Pohlreich pro ŽivotvČesku.cz.
Přestože zahrádky restaurací a hospod mohly být otevřeny už 17. května, interiéry se otevřely návštěvníkům až na konci měsíce. Pro mnohé podniky, které nedisponují zahrádkami či terasami, tak šlo o první den takřka běžného provozu po dlouhé době. Uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich zhodnotil, jak tento den probíhal v jeho podnicích.
"Myslím, že je to o něco horší, než to bylo před rokem. Mám takový pocit, že je to trošku pomalejší. Ani to, že se řeklo, že všude budou chodit hygienické a policejní kontroly, tomu podle mě úplně neprospělo. Stejně jako to, co všechno pro to musíte mít. Nevím, jestli se to týká nás nebo ne, ale mám obavu, že lidé to vnímají tak, že se kvůli tomu nebudou testovat. Ale to je jen můj pocit, možná se pletu," řekl pro ŽivotvČesku.cz Zdeněk Pohlreich.
Známý televizní šéf se aktuální situací zlomit nenechává a věří, že jakmile se vše usadí, hosté se začnou vracet ve větším počtu. Tomu, že by si lidé zvykli na donášku a do restaurací tak chtěli chodit méně, věřit nechce.
"Zážitek z restaurace se dovozem jídla nahradit nedá. Bude to dobré, myslím si, že jen ten náběh bude pozvolnější," doplnil optimisticky smýšlející šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pro ŽivotvČesku.cz.
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.