Po zhubnutí 20 kilogramů Jan Punčochář prozradil, jak hodlá váhu udržet. Jojo efekt mě nenechává klidným, říká
Špičkový šéfkuchař Jan Punčochář (41) ušel pořádný kus cesty, když se mu za zhruba rok a půl podařilo na váze dostat dolů 20 kilogramů. A to přirozenou cestou bez drastických diet. Stačilo jen se začít hýbat a přejít na optimalizovaný jídelníček, který má svá kritéria. "Jíst začínám v poledne a mohu jen do 20 hodiny večer. Mimo tento čas už nejím," upřesnil pro ŽivotvČesku.cz vyhlášený šéfkuchař. V současnosti je na 89 kilogramech, které si chce udržet.
Charismatický šéfkuchař na své postavě hodně zapracoval. V předtočených dílech kulinářské show z loňského roku, ve které byl porotcem, bylo znát, že má mírnou nadváhu. Následně změnil životosprávu a začal se více hýbat a jinak stravovat.
"Od letošního ledna mám dole deset kilogramů. Předtím jsem za zhruba rok dostal dolů také 10 kilogramů. Teď jsem spokojený se současnými 89 kilogramy, které si chci udržet. Samozřejmě, že jojo efekt mě nenechává klidným, a proto abych nenabral, se udržuji pořád ve stejném rytmu," řekl pro ŽivotvČesku.cz porotce ze známé televizní show pro amatérské kuchaře.
Jan Punčochář tak každý den uběhne okolo 10 kilometrů a stále dodržuje režim, kdy se stravuje pouze 8 hodin denně. "Můžu si dát teď už prakticky cokoliv, ale nepřejídám se. Musí to být rozumná strava a rozumné porce, takže večer si nedám bůček, ale jen maso a zeleninu, nebo úplně vegetariánskou stravu. Zkrátka něco lehčího," dodal pro ŽivotvČesku.cz přední český šéfkuchař, který skutečně viditelně zhubl.
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.