Počasí v novém týdnu začne pomalu připomínat podzim, říká meteoroložka. Hodit se budou deštníky

Počasí - Ilustrační snímek
Počasí – Ilustrační snímek
Foto: KAREL KOPÁČ / CNC / Profimedia
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 15. 8. 2021

V uplynulých dnech si mohli lidé užít nejteplejší dny letošního srpna a podle výhledu se zdá, že šlo o poslední tropické chvíle léta. V pondělí přes naše území přejde studená fronta, která přinese výrazné ochlazení. Kromě toho dojde i ke zvětšení oblačnosti a deštníky se proto budou hodit. "Nový pracovní týden začne pomalu připomínat podzim," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Víkend a dny před ním byly letní s vysokými teplotami a počasím ideálním ke koupání. Šlo zřejmě o poslední takové dny letošního léta, o slovo už se začne hlásit chladnější podzimní počasí. Po přechodu studené fronty teploty výrazně klesnou a přeháňky či déšť nebudou výjimkou. "Nový pracovní týden začne pomalu připomínat podzim. Hodit se budou deštníky," uvedla pro ŽivotvČesku.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

"Po pondělním přechodu studené fronty se musíme připravit na citelné ochlazení – z pondělních 30 °C, teplota místy klesne až o 10 °C.   Od severozápadu k nám bude proudit chladnější vzduch," upřesnila meteoroložka pro ŽivotvČesku.cz, k jak prudkému ochlazení dojde.

Teploty už na 25 stupňů nevystoupají. "V úterý bude oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Odpoledne ubývání oblačnosti na polojasno. Ranní teploty 15 až 11 °C, na západě 9 °C. Odpolední teploty 20 až 24 °C. Ve středu a ve čtvrtek bude oblačno, místy přeháňky. Jen přechodně polojasno. Ranní teploty 13 až 9 °C. Odpolední teploty 18 až 22 °C," popsala pro ŽivotvČesku.cz Dagmar Honsová, jaké teploty budou panovat.

Ani třetí srpnový víkend nepřinese lepší teploty, v pátek dojde k jen velmi mírnému oteplení a na letní hodnoty rtuť teploměrů přesto ukazovat nebude. "V pátek bude oblačno až polojasno, místy přeháňky. Ranní teploty 13 až 9 °C. Odpolední teploty 20 až 24 °C," dodala meteoroložka Dagmar Honsová pro ŽivotvČesku.cz.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.