Andrej Babiš ukázal, jak vaří smaženici. Porotce show MasterChef Radek Kašpárek zhodnotil jeho výkon, měl výhrady
Houbařská sezóna míří do své cílové rovinky a do českých lesů se o víkendu vydalo pro ně i jedno velké překvapení - bývalý premiér Andrej Babiš (58). Na svých sociálních sítích se pochlubil svým úlovkem. Následně se politik pustil před kamerou do vaření klasické smaženice. Redakce ŽivotvČesku.cz požádala Radka Kašpárka (41), porotce show pro amatérské kuchaře s názvem MasterChef Česko, zda by mohl zhodnotit výkon šéfa hnutí ANO. Verdikt michelinského kuchaře zněl, že by expremiéra na balkon - místo pro postupující účastníky gastro show - pustil, měl však několik výhrad.
Na začátku všeho byly koblihy, po pár letech se Andrej Babiš pouští do smaženice. O to, jak pokrm z hub připravuje, neochudil své fanoušky i odpůrce na sociálních sítích. Video z vaření umístil politik (jeho PR tým) na sociální sítě.
"S Babišem v kuchyni. Smaženice z vlastnoručně nasbíraných hub chutná nejlíp," uvedl v popisku bývalý předseda vlády ke svému gastronomickému výtvoru. Redakce ŽivotvČesku.cz požádala o hodnocení michelinského šéfkuchaře a porotce soutěže MasterChef Radka Kašpárka, zda by politik v pořadu obstál.
"Technologický postup má správně, ale měl bych k tomu výhrady. Jak tam má česnek a šalotku, má to nakrájené na stejné kousky, pomalu jako má ty hřiby. Česnek a šalotku by měl mít nakrájené najemno, aby nebyly v pokrmu dominantní. Je to o houbách. Jinak musím uznat, že houby měl pěkně zarestované, ale osobně si vajíčka nechávám méně srazit, aby nebyly moc suché. Jinak to vypadá docela dobře, takže bych ho na balkon pustil," zhodnotil pro ŽivotvČesku.cz přípravu tradičního pokrmu.
Jediné, co nemohl Radek Kašpárek zhodnotit, byla chuť. Upozornil, že osobně do pokrmu přidává kvůli lepší chuti jedno z nejznámějších koření. "Na houby nedal drcený kmín, což já dávám, jídlo má pak výrazně lepší chuť," dodal pro ŽivotvČesku.cz Radek Kašpárek.
Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.