Reklama:

Hosté se na zahrádce chovají skvěle. Radost nám kazí deštivé počasí, říká šéfkuchař Jan Punčochář

Šéfkuchař Jan Punčochář
Šéfkuchař Jan Punčochář
Foto: ŽivotvČesku
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 19. 5. 2021

Neskrývanou radost z otevřených zahrádek u restaurací má také věhlasný šéfkuchař a přísný televizní porotce Jan Punčochář (41). Potěšilo ho, že hosté jsou poctiví a dodržují nastavená vládní opatření. "Jsme rádi, že lidé chodí. Bohužel musím přiznat, že deštivé a větrné počasí zahrádkám moc nakloněno není," uvedl Jan Punčochář pro ŽivotvČesku.cz.

Reklama:

Vláda otevřela zahrádky u restaurací pro lidi, kteří nepředstavují zdravotní riziko, což uvítal i šéfkuchař Jan Punčochář, který je rád, že hosté do vyhlášené restaurace během lockdownu cestu nezapomněli. Nadšení ale brzdí současné květnové počasí, které pro posezení na zahrádce rozhodně není ideální.

Reklama:

"Jsme nesmírně rádi za to, že můžeme mít od pondělí otevřeno. Lidé chodí, ale trochu nás brzdí počasí. Když prší a fouká, tak to hosty od návštěvy zahrádky samozřejmě odradí a raději si vezmou jídlo s sebou. Když je ale slunečno, tak se tu stojí fronty," přiznal pro ŽivotvČesku.cz muž, který se proslavil mimo jiné jako porotce v televizní soutěži amatérských kuchařů.

Majitel restaurace U Matěje v Praze 6 také doufá, že epidemická situace zůstane stabilní a vláda nebude muset přistoupit ke krokům, které by pro lidi pracující v gastronomii už byly opravdu drastické.

"Zásadní bude, až budeme moci otevřít i vnitřní prostory, to je důležité pro každou restauraci. Hlavní je, aby se už nezavíralo. Z toho, že se situace zhorší a zase by se restaurace omezovaly, má strach každý. Pokud by došlo na nejhorší scénář a znovu by se restaurace zavíraly, tak to by už pro gastronomii v Česku bylo likvidační," řekl Jan Punčochář otevřeně pro ŽivotvČesku.cz.

Sympatického šéfkuchaře a majitele restaurace těší, že závažnost situace si uvědomují i hosté, kteří rádi zajdou na kvalitní jídlo a pití.

"Jsem až překvapen, jak jsou lidé svědomití a důslední a nařízení dodržují. Měli jsme trochu obavy, jak na omezení budou reagovat, ale z přístupu hostů jsem mile překvapen," dodal pro ŽivotvČesku.cz muž, který se svým týmem posouvá úroveň české gastronomie.

Reklama:

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.

Reklama:
Reklama: