Hosté se na zahrádce chovají skvěle. Radost nám kazí deštivé počasí, říká šéfkuchař Jan Punčochář

Šéfkuchař Jan Punčochář
Šéfkuchař Jan Punčochář
Foto: ŽivotvČesku
Josef Šťastna | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 19. 5. 2021

Neskrývanou radost z otevřených zahrádek u restaurací má také věhlasný šéfkuchař a přísný televizní porotce Jan Punčochář (41). Potěšilo ho, že hosté jsou poctiví a dodržují nastavená vládní opatření. "Jsme rádi, že lidé chodí. Bohužel musím přiznat, že deštivé a větrné počasí zahrádkám moc nakloněno není," uvedl Jan Punčochář pro ŽivotvČesku.cz.

Vláda otevřela zahrádky u restaurací pro lidi, kteří nepředstavují zdravotní riziko, což uvítal i šéfkuchař Jan Punčochář, který je rád, že hosté do vyhlášené restaurace během lockdownu cestu nezapomněli. Nadšení ale brzdí současné květnové počasí, které pro posezení na zahrádce rozhodně není ideální.

"Jsme nesmírně rádi za to, že můžeme mít od pondělí otevřeno. Lidé chodí, ale trochu nás brzdí počasí. Když prší a fouká, tak to hosty od návštěvy zahrádky samozřejmě odradí a raději si vezmou jídlo s sebou. Když je ale slunečno, tak se tu stojí fronty," přiznal pro ŽivotvČesku.cz muž, který se proslavil mimo jiné jako porotce v televizní soutěži amatérských kuchařů.

Majitel restaurace U Matěje v Praze 6 také doufá, že epidemická situace zůstane stabilní a vláda nebude muset přistoupit ke krokům, které by pro lidi pracující v gastronomii už byly opravdu drastické.

"Zásadní bude, až budeme moci otevřít i vnitřní prostory, to je důležité pro každou restauraci. Hlavní je, aby se už nezavíralo. Z toho, že se situace zhorší a zase by se restaurace omezovaly, má strach každý. Pokud by došlo na nejhorší scénář a znovu by se restaurace zavíraly, tak to by už pro gastronomii v Česku bylo likvidační," řekl Jan Punčochář otevřeně pro ŽivotvČesku.cz.

Sympatického šéfkuchaře a majitele restaurace těší, že závažnost situace si uvědomují i hosté, kteří rádi zajdou na kvalitní jídlo a pití.

"Jsem až překvapen, jak jsou lidé svědomití a důslední a nařízení dodržují. Měli jsme trochu obavy, jak na omezení budou reagovat, ale z přístupu hostů jsem mile překvapen," dodal pro ŽivotvČesku.cz muž, který se svým týmem posouvá úroveň české gastronomie.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.