Konečně se otevírají hospody: Budou v nich povinná přísná pravidla

Výroba piva klesne o 2 miliony hektolitrů, myslí si svaz
Výroba piva klesne o 2 miliony hektolitrů, myslí si svaz
Foto: pixabay.com
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 1. 5. 2020

Od 11. května mohou konečně otevřít restaurace a hospody, které mají venkovní zahrádku. Ostatní podniky by měly následovat 25. května. Vláda v pátek na mimořádné tiskové konferenci představila pravidla, které každý z hostů bude muset dodržovat.

Hosté, kteří od 11. května přijdou na znovuotevřené zahrádky hospod a restaurací, budou muset dodržet určitá pravidla. Informoval o nich ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Vypít si pivo nebo sníst smažený sýr bude možné na zahrádkách bez roušky. Zákazníci však budou muset dodržet bezpečnou vzdálenost od ostatních zákazníků i procházejících hostů. Havlíček mluvil o metru a půl.

Nemusí k tomu dojít

Restuarace a hospody bez zahrádek se podle současného vládního harmonogramu rozvolňování mají otevřít 25. května.

Epidemiolog Ratislav Maďar však v pátek varoval, že rozvolnění nemusí nastat ani 11. května, pokud se situace v Česku zhorší. „Pokud se ukáže, že pondělní vlna rozvolnění opatření zhoršila současnou situaci, nemusí k dalšímu zmírnění 11. května v takovém rozsahu dojít. Apelujeme tak zodpovědnost všech lidí,“ řekl Maďar. 

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.